A vadonatúj Focus RS

2016. 01. 18.
Az új Focus RS nagy teljesítményű ferdehátú modell gyártásának elindításával a gyors Fordok új korszakba lépnek.

A Ford arra számít, hogy 2015-ben 41.000 nagy teljesítményű autót értékesít majd Európában, szemben a 2015-ben eladott 29.000 darabbal. Ez 40 százalékos növekedést jelentene egy éven belül, ami különösen látványos eredmény annak ismeretében, hogy az ilyen modellek európai értékesítése már 2015-ben is 62 százalékkal múlta felül a 2014-es eladásokat. A kategória népszerűségét olyan modellek erősítik, mint a vadonatúj Focus RS, amelynek első példánya éppen most gördült le a németországi Saarlouis üzem gyártósoráról, illetve a Ford Mustang sportkocsi, amelyre már több mint 13.000 európai vásárló adta le megrendelését, vagy éppen a Focus ST és Fiesta ST ferdehátú izomautók. Mindemellett a vadonatúj Ford GT is még idén feltűnik az utakon, így a Ford a nagy teljesítményű autók teljes, átfogó kínálatával rendelkezik majd, amelyben a kompakt modellek ugyanúgy megtalálhatók, mint a lenyűgöző teljesítményű szupersportkocsik.

“Ez az év igazán meghatározó lesz a Ford nagy teljesítményű autói szempontjából – mind a példátlan teljesítmény, mind pedig a kifinomult hajtáslánc- és futómű-technológiák tekintetében, hiszen olyan megoldások tűnnek fel a kínálatban, mint a Focus RS modell új Ford Performance Összkerékhajtási rendszere,” nyilatkozta Joe Bakaj, a Ford Európa termékfejlesztési alelnöke.

Rekordokat döntő RS
A Focus RS egyike annak a 12 új, nagy teljesítményű járműnek, amelyeket a Ford 2020-ig mutat be a globális piacon. A Ford Performance részleg európai és amerikai mérnökei által megalkotott autó különleges tervezésű, 2,3 literes EcoBoost motorjának legnagyobb teljesítménye 350 lóerő, és ez az erőforrás 4,7 másodperc alatt gyorsítja fel az RS-t 100 km/órás sebességre – így ez az autó minden idők legjobban gyorsuló Ford RS modellje.

A Focus RS-ben mutatkozik be elsőként a Dinamikus Nyomatékvektor Szabályozással kiegészített Ford Performance Összkerékhajtás, ami új szintre emeli az autó kanyarsebességét, útfogását és irányíthatóságát. A választható üzemmódok – köztük az iparágban elsőként kínált, irányított túlkormányzottságot biztosító Drift Üzemmód – és a Startvezérlés szintén először jelennek meg az RS modellben.

Az autó szeptember óta rendelhető meg, és a vásárlók eddig több mint 3.100 megrendelést adtak le rá, emellett pedig további 250.000 ember konfigurálta álmai Focus RS-ét a Ford honlapjain.

Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Sándor Service Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Sándor Service Kft.