Továbbra is a Fordot szeretjük a legjobban

2015. 03. 13.
Január után februárban is a Ford bizonyult a legnépszerűbb autómárkának Magyarországon: az autógyártó a múlt hónapban 957 új autó értékesítésével, 12,6%-os piaci részesedéssel végzett az első helyen a hazai személyautó és haszongépjérmű piacon.

A Ford lendülete töretlen az idei évben is: a márka, amely az elmúlt hat évben ötször bizonyult a legnépszerűbb autómárkának hazánkban, januárban és februárban is a magyarországi eladási listák élén végzett, így az év első két hónapjában 1866 új autót értékesítve, 13%-os piaci részesedést elérve tetemes előnnyel őrzi piacvezető pozícióját. Az autógyártó hazai szárnyalásában továbbra is meghatározó tényező a márka teljesen megújult, többszörösen díjnyertes haszongépjármű portfóliója, amely a január és február közötti hazai Ford értékesítések mintegy 35,7%-át teszi ki. Ez különösen szembeötlő azt megfigyelve, hogy míg a 15,5%-al növekvő személyautó piacon a Ford 22%-al tudta növelni eladásait, addig a 39%-al növekvő haszongépjárművön 100%-al növelte, azaz megduplázta értékesítéseit.
Egyébiránt a márka valamennyi modellje jól szerepelt saját szegmensében, érdemes ugyanakkor talán kiemelni a Mondeo szegmenselsőségét, illetve a Ranger elképesztő sikerét: a szintén kategóriaelső modell értékesítései az év első két hónapjában szegmensének 45%-át tették ki, kétszer annyit, mint a közvetlenül utána következő versenytársáé.

„A rendkívül sikeres évkezdés bizakodásra ad számunkra okot, különösen, mert értékesítéseinknek további lendületet adhat a készleten lévő Focus-okra kínált kimagasló ár-érték arányt biztosító konstrukció épp úgy, mint az év további részében folyamatosan érkező vadonatúj modelljeink, az új C-Max és Grand C-Max, az új S-Max, az új Galaxy, az új Mustang, valamint az új Edge és új EcoSport.” – fogalmaz Szamosi Viktor, a Ford magyarországi ügyvezető igazgatója.

„Az év hátralévő részének reménybeli sikereiben ugyanakkor kiemelt szerep jut majd szolgáltatásainak színvonalát folyamatosan tovább növelő márkakereskedő hálózatunknak, amely megkezdte a felkészülést a továbbra is dinamikus piaci élénkülés jelentette humán erőforrás terén jelentkező kihívásokra is.” – avat be az ügyvezető.

Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Sándor Service Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Sándor Service Kft.