Mustang - a világ legmagasabb épületén

2014. 12. 04.
Új épületre, és ezzel együtt új kontinensre költöztette a Mustang őskorából származó hagyományát a Ford, amikor az Empire State Building után, a Burdzs Kalifára is felvitt egy új kabriót.

Az egész sztori 1965-ben indult, egy évvel az után, hogy a New York-i Világkiállításon bemutatták az első Mustangot. A Ford '65-ben népszerűsítési céllal a világ akkor legmagasabb felhőkarcolója, az Empire State Building 86. emeletére vitt fel egy kabriót. A város felett parkoló sportautó megkapta a várt hírverést, de a művelet szervezőinek nem adott egyszerű feladatot: az 1931-es építésű toronyban a liftek nagyon szűkek, így az autót sok darabban kellett felvinni, majd fent összerakni. Ezt a mutatványt ismételték meg nemrég, a Mustang ötven éves évfordulóján. Áprilisban újfent az ESB 86. szintje volt a cél, újfent egy kabrióval.

Bár a világ változik, a Mustang örök – valami ehhez hasonló üzenete lehet annak, hogy a New York-i torony után, most a 828 méter magas Burdzs Kalifára is felvittek egy kabriót. A dubaji felhőkarcoló 112. emeleti kilátóján, 399 méter magasan állt a Mustang, ami ezúttal sem egy darabban ment fel. Az esemény egyébiránt egybeesett a Ford új regionális központjának megnyitójával.

Videó megtekintése

/Forrás: TotalCar.hu/

Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Sándor Service Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Sándor Service Kft.