Új Ford összeszerelő üzem nyílik Törökországban

2014. 05. 27.
A Ford és a Koç Holding közös vállalkozása, a Ford Otosan hivatalosan is megkezdte a gyártást a törökországi Jeniköiben felépített új összeszerelő üzemben. A megnyitó ünnepségen a Ford világszintű ügyvezető elnöke, Bill Ford, valamint a Koç Holding igazgatósági tagja és a Ford Otosan elnöke, Ali Y. Koç mellett a török miniszterelnök, Recep Tayyip Erdoğan is részt vett. Az új gyár 16 hónap alatt , 511 millió dolláros költséggel épült fel, és már meg is kezdte a Ford Transit Courier kishaszonjármű és a Ford Tourneo Courier személyszállító jármű gyártását.

A Ford és a Koç Holding közös vállalkozása, a Ford Otosan hivatalosan is megkezdte a gyártást a törökországi Jeniköiben felépített vadonatúj, modern üzemben. Az 511 millió dolláros költséggel megépített, a Ford Transit Courier kishaszonjármű és a Ford Tourneo Courier személyszállító jármű gyártására létrehozott üzem megnyitó ünnepségen a Ford világszintű ügyvezető elnöke, Bill Ford, valamint a Koç Holding igazgatósági tagja és a Ford Otosan elnöke, Ali Y. Koç is részt vett. Az eseményen Törökország miniszterelnöke, Recep Tayyip Erdoğan is tiszteletét tette, ahogyan számos más díszvendég, köztük a Koç Holding tiszteletbeli elnöke, Rahmi Koç és a Koç Holding elnöke, Mustafa Koç, valamint számos fontos kormánytisztviselő és helyi vezető is.

“A globális autóiparban az egyik legrégibb és legsikeresebb közös vállalatunk a Ford Otosan – ma pedig e partnerkapcsolatunk újabb jelentős mérföldkövéhez érkeztünk.” - fogalmazott Bill Ford a megnyitón. “Ez az új gyár a Ford Otosannál dolgozó nők és férfiak lendületének és elkötelezettségének bizonyítéka, emellett pedig jól mutatja, milyen eredményesen törekszünk arra, hogy közös erővel lépjünk előre.”

Ali Y. Koç hozzátette: “A mai nap egy másik szempontból is mérföldkövet jelent a Ford Otosan történetében, hiszen idén 55 évre tekinthet vissza a Ford és a Koç Holding partneri kapcsolata. A Ford Otosan megtisztelő feladata, hogy a Ford teljes egészében felfrissített haszonjármű-, és személyszállító-kínálatának két modellje itt, ebben a vadonatúj üzemben készül. Mindez hatalmas lehetőség számunkra a jövőbeli növekedésre és fejlődésre nézve. 1300 jól képzett mérnököt foglalkoztató kutatás-fejlesztési központunkban 500 tervezőnk dolgozott az új Courier modellek kifejlesztésén. Ezek az autók hatékonyan támogatják majd a török szállítmányozási üzletágat, és kiváló lehetőségeket nyitnak meg az export terén.”

A Ford Otosan új gyára Jeniköiben
Az új, 70.000 négyzetméter alapterületű létesítmény a Ford Otosan már meglévő Kocaeli összeszerelő üzeme mellett fekszik; az új gyár a Ford Otosan harmadik olyan üzeme, amely a Ford járművek gyártására épült. A Ford Tourneo Courier belépő szintű személyszállító és a Ford Transit Courier kishaszonjármű a világ 46 országában jelenik majd meg a márkakereskedésekben. Az évi 110.000 darabos gyártási kapacitású üzemben ugyanazok a modern és környezettudatos gyártási technológiák működnek, mint a Ford többi globális létesítményében. A Ford Otosan már több mint 50 éve működik a Ford Motor Company és Koç Holding közös üzleti vezetése alatt; a két partnervállalat közti együttműködés közel kilenc évtizedes múltra tekint vissza. Az Egy Ford globális haszonjármű-stratégia központi elemeként a Ford Otosan gyártja a Cargo nehéz haszonjárművet, a Transit és a Transit Custom közepes haszonjárműveket, a Tourneo Custom személyszállítót, valamint a vadonatúj Ford Tourneo Courier belépő szintű személyszállítót és a Ford Transit Courier kishaszonjárművet. A Ford Otosan a világ 106 piacára exportál Ford járműveket.

Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Sándor Service Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Sándor Service Kft.