A vadonatúj Ford Transit és Transit Connect

kettős győzelmet aratott...

2014. 03. 14.

A vadonatúj Ford Transit és Transit Connect kettős győzelmet aratott a Nagy Sarkvidéki Haszonjármű Teszten


A Ford került ki győztesen a járműveket rendkívül  kemény kihívások elé állító nagy Sarkvidéki Haszonjármű Tesztből: az ötnapos tortúra helyszíne a fagyos Észak-Finnország volt, ahol az autók egy lefagyott repülőtéren szlalomoztak, 700 kilométeres túrát tettek, és az extrém hidegben is be kellett indulniuk. A Ford vadonatúj Transit és Transit Connect haszonjárművei kettős győzelmet hoztak a vállalat számára: a tesztsorozat 23 éves története során ez volt az első ilyen eset. 


 Ford példátlan kettős győzelemmel zárta a bolygó egyik legkeményebb autós megmérettetését, a nagy Sarkvidéki Haszonjármű Tesztet. A vadonatúj Ford Transit és a 2014-es ’Év Haszongépjárműve’ díjat elnyert új Ford Transit Connect első helyezést szerzett saját kategóriájában, miután mindkét modell sikeresen kiállta az ötnapos, kemény tortúra megpróbáltatásait. A tesztsorozat azt vizsgálta, hogyan teljesítenek a járművek a fagyos Észak-Finnország jeges és havas útjain, ahol a hőmérséklet akár mínusz 50 Celsius fok is lehet. A tesztről látványos videó is készült. A Ford haszonjárműveinek általános teljesítménye, üzemanyag-fogyasztása, szállítási képessége és úttartása minden feladat során kiválónak bizonyult, akkor is, amikor egy jeges reptéren kellett szlalomozniuk, és akkor is, amikor 700 kilométert kellett megtenniük a lefagyott, jégbordás utakon.


“Minden egyes Transit-változatot a világ legkeményebb klímáin és útjain tesztelünk, mielőtt piacra dobnánk őket, így hát felkészülten vágtunk neki e megmérettetésnek.” – avat be Paul Randle, a Ford Európa globális haszonjárművekért felelős termékigazgatója. „Vásárlóink munkájának sikere Transit-jukon múlik, ezért mi arra törekszünk, hogy ezek az autók mindig készen álljanak a feladatra, bármilyen legyen is az időjárás.”

A Sarkvidéki Haszonjármű Teszt autóvezetői és egyben zsűritagjai hat európai haszonjármű-magazin újságírói közül kerültek ki: a szakértők ítélete alapján a két Transit bizonyult a legjobbnak, így a Ford – a tesztsorozat 23 éves története során első alkalommal – kettős győzelmet aratott. A tesztfeladatok közt szerepelt a hidegindítás, valamint a fűtés és a páramentesítés próbája is, miután az autókat egész éjjel kint hagyták a jéghideg parkolóban. A vadonatúj Ford Transit tizenhárom kategóriából kilencben elsőként vagy holtversenyben végzett riválisaival szemben, akik közt olyan márkák szerepeltek, mint a Mercedes-Benz, az Opel vagy a Volkswagen. A kisebb Ford Transit Connect hét kategóriában végzett elsőként vagy holtversenyben, miközben a jeges úton mutatott irányíthatóságával és stabilitásával lenyűgözte a tesztelőket. A Transit Connect legkeményebb versenytársai a Citroen, a Renault és a Volkswagen voltak.


“A Ford haszonjárművei verhetetlenek a csúszós utakon, ami nemcsak a tesztpályán jelent komoly előnyt, hanem bárhol a világon, ahol lefagyott utakkal kell számolni.” - fogalmaz Heikki Laurell, az évente megismételt tesztsorozatot rendező finn Auto Tekniikka ja Kuljetus magazin munkatársa. “Tesztjeink során egészen a végső határokig próbára tesszük a haszonjárművek teljesítményét, és ez a kemény skandináv télben meglepő eredményeket produkál.”

Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Sándor Service Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Sándor Service Kft.