A TOPGEAR magazin a Ford Fiesta ST-t választotta

az év autójának

2013. 12. 10.

A többszörösen díjnyertes Ford Fiesta ST megkapta az egyik legmagasabb presztizsű szakmai elismerést: ez a modell szerezte meg a TopGear Magazin 2013-as Év Autója címet.

A Fiesta ST olyan vetélytársakat győzött le, mint például a 866.000 angol fontba kerülő McLaren P1 szupersportkocsi. A magazin szerint a döntés egyhangú volt:

“Egy autó, ami megbizserget, felpörget és szerelemre lobbant, és olyan dolgokat kínál, amiről azt gondoltuk, hogy mindörökre elvesztek már. Egy autó, ami minden nap mosolyt varázsol az ember arcára. Ez a 2013-as év legélvezetesebb autója."

A Fiesta ST a TopGear Magazintól az Év Izomautója címet is megkapta – azt a kitüntetést, amivel tavaly a Focus ST is büszkélkedhetett. A TopGear Magazin szerint:
 “A Fiesta ST mindent tud, amit egy kompakt izomautótól elvárunk… ráadásul mindezt 16.995 fontért. Az alacsony ár gyakran kompromisszumot jelent más autókhoz képest. Ebben az esetben viszont nem, hiszen a Fiesta ST 180 lóerős. Szívdöglesztően néz ki. A futómű ugyanolyan szenzációs, mint egy McLaren felfüggesztése. Jobban tapad és jobban megy, mint a többi modell, szóval – amennyire mi tudjuk – nem lehet rajta fogást találni. Még akkor is jó vételnek tűnne, ha a márkakereskedők kicsit feljebb srófolnák az árát; de nem teszik. Hatalmat a népnek, ugye? Ez már majdnem a szocializmus.”
Nagy-Britannia vezető autós magazinját, a TopGear Magazint lenyűgözte az ST puritán technológiája:

“Miközben más autógyártók egyszerűen tobzódnak az aktív lengéscsillapítókban, a sebességfüggő kormányművekben és más komplikált megoldásokban, a Ford az egyszerűségre szavazott. Miért kellene a mérnökök figyelmét milliónyi bonyolult specifikációval szétforgácsolni, amikor egyetlen jól eltalált beállításra is koncentrálhatnak?”

A TopGear elismerése a legújabb trófea a Fiesta ST által begyűjtött díjak hosszú listáján, amelyen olyan címek szerepelnek, mint a Legjobb Izomautó díja az Auto Express és a Scottish Car magazinoktól. A számtalan elismerés az autó népszerűségével is egybecseng, hiszen a nagy európai érdeklődésre való tekintettel 15 százalékkal növelni kellett a modell gyártási célszámait.

Anthony Ireson, a Ford Nagy Britannia marketing-igazgatója így nyilatkozott: “A Fiesta ST mindenkire nagy hatással van, aki beül a kormánya mögé, s ez alól a TopGear zsűritagjai sem kivételek. Hatalmas elismerés ez a Fiesta ST és a Ford márka számára, és nagy örömünkre szolgál, hogy autónkat élvezetesnek és jó ár-érték arányú ajánlatnak találták.”

A 180 lóerős, 1,6 literes EcoBoost motorral hajtott Fiesta ST 6.9 másodperc alatt gyorsul százas tempóra, végsebessége pedig 220 km/óra. Az autó alapára az Egyesült Királyságban 16.995 angol font, Magyarországon 6.185.000 Ft. A Fiesta ST-ben a nagy teljesítményhez hangolt kormánymű, futómű és fékrendszer, valamint továbbfejlesztett Nyomatékvektor Szabályozás működik, és a Recaro sportülésekkel felszerelt autóban Vészhelyzeti Segélyhívóval kiegészített SYNC és Ford MyKey rendszer is található.

Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrisebb akciók Sándor Service Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Sándor Service Kft.



Vélemények