A 10 milliomodik SYNC hangvezérléssel szerelt Ford

2013. 12. 10.

A Fordnál elkészült a 10 milliomodik, Ford SYNC rendszerrel felszerelt jármű: a hangvezérléssel és AppLink rendszerrel kiegészített Ford SYNC hamarosan Európában is bemutatkozik, míg a Vészhelyzeti Segélyhívóval kiegészített SYNC már most is számos modellhez megrendelhető a régióban. A berendezés sikerének kulcsa a nyitott és rugalmasan formálható platform, amit a Ford a mobil kapcsolódási lehetőségek iránti egyre növekvő igény kiszolgálására hozott létre. Az elképzelés szerint a következő lépés az autók közti kapcsolat kialakítása, aminek alapjául a felhő alapú számítógépes elemzések és a szenzorok által érzékel adatok szolgálnak majd

A Ford bejelentette, hogy elkészült a 10 milliomodik, díjnyertes Ford SYNC fedélzeti csatlakozási rendszerrel felszerelt jármű. Az Európában tavaly bevezetett, és a B-MAX, a Fiesta, a Focus, a C-MAX és a Grand C-MAX, a Kuga, valamint a Transit Custom modellekhez már megrendelhető technológia hat évvel ezelőtt mutatkozott be az USA-ban.

“A SYNC jóval több volt egy úttörő technológiánál, hiszen a vállalatunkról formált képet is átalakította.” – mutat rá Jim Farley, a Ford és a Lincoln globális marketingért, értékesítésért és szolgáltatásokért felelős alelnöke.

“A SYNC-nek köszönhetően egy technológiai vállalathoz méltó módon gondolkodhatunk és cselekedhetünk.” - vélekedik Farley. “Természetes dolog számunkra, hogy mindig új, friss válaszokkal reagálunk vásárlóink elvárásaira. A SYNC tökéletesen megtestesíti a Ford lényegét: megállíthatatlanul törekedni arra, hogy innovatív technológiákkal gazdagítsuk termékeinket, s így megfizethető, elérhető és valós értéket képviselő autókat kínáljunk emberek milliói számára.”

Az új Ford EcoSport az egyik első európai Ford-modell, amelyben megjelenik a hangvezérléssel és AppLink technológiával kiegészített SYNC, lehetővé téve a vezetőnek, hogy menet közben hangutasításokkal, a kormány elengedése nélkül kezelhesse okostelefonja alkalmazásait. Emellett más számos modellben működik a Vészhelyzeti Segélyhívóval kiegészített SYNC, ami egy baleset után 40 európai régió 26 különféle nyelvén képes értesíteni a helyi mentőszolgálatokat. A SYNC rendszert fejlesztő mérnökcsapat már a kezdetekkor felismerte, hogy a mobiltelefonok és a digitális médialejátszók egyre fontosabb szerepet játszanak az emberek életében, ezért olyan berendezést alkottak, ami az USB-hez és a Bluetooth-hoz hasonló nyílt protokollokra építve szinte minden, a médialejátszáshoz és a kommunikációhoz szükséges eszköz számára csatlakozási lehetőséget biztosít.

“Az autó ezzel gyakorlatilag az alkalmazásfejlesztők területévé vált, akik velünk közösen dolgozva új meg új hasznos szolgáltatásokat alkotnak az autóvezetők számára.” - meséli Farley. “A világon jelenleg több mint egymilliárd okostelefon működik, ezért arra számítunk, hogy a mobiltelefon-alapú kommunikáció továbbra is fejlesztési stratégiánk szerves része marad.”

A tervek szerint a Ford az évtized közepére Európában mintegy 3,5 millió, SYNC rendszerrel felszerelt autót értékesít majd: a vállalat mindeközben új fejlesztésekkel biztosítja, hogy vásárlói mindig a legmodernebb fedélzeti technológiák közül választhassanak.

“A Fordnál figyelemmel követjük, hogyan állnak össze ezek a mobil eszközök intelligens rendszerekké a csatlakozási lehetőségek és az adatforgalmazás révén.” – teszi hozzá Doug VanDagens, a Ford kapcsolati szolgáltatásaiért felelős igazgatója.

„Egy autón belül ez annyit tesz, hogy az összekapcsolt eszközök révén több forrásból több olyan adat érkezhet, amelyek segítik a vezető munkáját. Arra törekszünk, hogy az egymással kapcsolatban álló járművek végül intelligens járművekké válhassanak.”

Az intelligens járművek működésének alapja a felhő alapú adatforgalom, és az autók saját érzékelőinek jelei. Az egyéb előnyök – például a saját nyelv használatának lehetősége vagy a ‘tanulásra képes’ mesterséges intelligencia – révén a Ford SYNC természetesebb kapcsolatot teremt az autó és az autós között, sokkal inkább személyre szabott és kellemesebb élménnyé formálva a vezetést.

Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Sándor Service Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Sándor Service Kft.