Új Kuga

Megújul a Ford Kuga SUV

2024. 01. 28.

Európa legkelendőbb plug-in hibrid modellje bekeményít: Megújul a Ford bestsellere, a Kuga SUV

  • A Ford büszkén mutatja be a legmodernebb technológiákkal felvértezett új Kugát, amely innovatív dizájnjával, fejlett biztonsági és vezetéstámogató rendszereivel, továbbfejlesztett hibrid hajtásláncokkal, tágas belterével és dinamikus vezetési élménnyel definiálja újra az SUV-k fogalmát
  • A vadonatúj Kuga Active széria a közkedvelt Kuga modell egy olyan merész változata, amelyet úgy terveztek, hogy a bevállalósok és a hétköznapi vezetők számára egyaránt fokozza a vezetési élményt. Megnövelt hasmagasságával és finomhangolt felfüggesztésével a Kuga Active fokozott teljesítményt nyújt a városi dzsungelen túl is, kényelmes és magabiztos vezetést biztosítva, bármerre is vezet az út.
  • Az autó markáns külső dizájnjához letisztult belső kialakítás társul; alapfelszereltség a 13,2 colos, központi érintőképernyő és a felhőhöz kapcsolódó SYNC 4 5G fedélzeti szórakoztató és információs rendszer. A legmodernebb vezetéstámogató technológiák biztonságosabb vezetési élményt és komfortosabb utazást kínálnak.

KÖLN, Németország, 2024. január 17. – A Ford izgalmas elektromos jövőt ígér az autósoknak, és ebben az új Kuga (Európa legkelendőbb plug-in hibrid modellje 2021-ben, 2022-ben1,2 és a legutóbbi előrejelzések alapján várhatóan 2023-ban is) kulcsfontosságú szerepet játszik. A merész, karakteres megjelenésű új Kuga vásárlói számára nemcsak a hibrid hajtásláncok teljesítménye jelent majd kellemes meglepetést, hanem az autó egyszerű csatlakoztathatósága, valamint a legújabb generációs vezetéstámogató rendszerek átfogó kínálata is, amelyeknek köszönhetően a Kuga tökéletes társnak ígérkezik a mindennapok kalandjaihoz.

Az Európában gyártott és európai emberek számára tervezett új modell kínálatában megtalálható az otthon és közterületen egyaránt tölthető Kuga PHEV változat, amely akár 69 kilométert 3 is képes megtenni tisztán elektromos hajtással. Azoknak az autósoknak, akiknek nem áll rendelkezésükre kényelmes töltési lehetőség, a Ford a full hibrid hajtású Kuga Hybrid modellt ajánlja; ez a változat is az elektromos hajtáslánc kényelmét kínálja, miközben akár 900 kilométert is képes megtenni egyetlen tankolással4, és a városi útszakaszok 64 százalékát is képes elektromos hajtással megtenni. 5

A Kuga Plug-In Hybrid és a Kuga Hybrid AWD vásárlói a továbbfejlesztett hibrid hajtásláncnak köszönhetően egyaránt számíthatnak az elektromos autók élvezetes gyorsulására és csekélyebb károsanyag-kibocsátására, valamint a dízelüzemű autókhoz hasonló megnövelt vontatási képességre: az új Kuga a 2100 kilogrammos 6 vontathatóságával könnyedén mozgat akár egy nagyméretű lakókocsit is.

“A Ford Kuga már 2008-as megjelenése óta igazi sláger a vásárlók körében. Az új Kuga pedig minden eddigi változatnál jobban sikerült, hiszen a sokoldalúság, a csatlakoztathatóság és a kényelem egészen új szintjét nyújtja,” nyilatkozta Jon Williams, a Ford Blue Európa vezérigazgatója.

Friss formavilág és technológia

Friss, magabiztos formatervével az új Kuga kívül-belül megújult. A Titanium kivitel eleganciáját, az ST-Line sportosságát és az Active robosztusságát egyedi dizájnelemek hangsúlyozzák ki. Az új Kuga dinamikus orrésze és az első fényszórókat összekötő LED dizájn elem együttesen irányítja rá a figyelmet az új modell erőt sugalló, céltudatos megjelenésére.

Az autóban utazók kényelmét tovább fokozza a Ford legújabb generációs SYNC 4 7 fedélzeti információs és szórakoztató rendszere, amely a továbbfejlesztett hardware-nek köszönhetően gyors zökkenőmentes csatlakoztathatóságot és működést biztosít. Az okostelefonokkal gördülékenyen integrálható rendszer 5G kapcsolata gyors adatátvitelt biztosít, így a felhőalapú navigáció mindig segít elkerülni a közlekedési dugókat, miközben a vezeték nélküli Apple CarPlay és Android Auto 8 rendszerek segítségével kényelmesen elérhetők a legfontosabb alkalmazások és információk.

A SYNC 4 abban is segít, hogy az autósok a lehető legtöbbet hozhassák ki az új Kuga vontatási képességéből 6; erre szolgál a vontatmány csatlakoztatási ellenőrző lista. A navigáció vontatási üzemmódját kiválasztva a vezető megadhatja az autó és a vontatmány méreteit, és ezután a SYNC 4 rendszer kifejezetten olyan útvonalakat választ, ahol nincsenek szűk kanyarok, alacsony aluljárók és egyéb akadályok.

A legmodernebb technológiák a gyártástól a mindennapos használatig

A fejlett vezetéstámogató technológiáknak köszönhetően a vezetés és utazás élménye még a nehezebb körülmények között is stresszmentes és kényelmes. Az új generációs adaptív sebességtartó automatika 9,10 az eddig kínált funkciókon túl automatikusan fékez a kanyarok és kereszteződések előtt, a 360 fokos kamerarendszer 11pedig teljes felülnézeti képet ad a jármű környezetéről, megkönnyítve a manőverezést.

A praktikum és a kényelem mellett az új Kuga belső térkialakításánál az is fontos szempont volt, hogy az autó mindig készen álljon minden kalandra városon belül vagy kívül. Az előre-hátra csúsztatható második üléssor révén a hátul utazók lábtere 1 méternél is nagyobb lehet, vagy akár 150 literrel 12 is megnövelhető a csomagtér kapacitása. Az opcióként elérhető ERGO ülések kiváló alátámasztást nyújt a testnek, amit az AGR vezető gerincgyógyászati szervezet tanúsítványa igazol.

A Kuga kínálatában ezentúl az új Active kivitel is szerepel, amely egy tökéletes társ azok számára, akik a felfedezés szabadságára vágynak. A megnövelt hasmagasságnak köszönhetően nem számít, hogy a városi dzsungelben navigálnak, vagy éppen a kitaposott ösvényekről merészkednek le. Robusztus jellemzői nemcsak funkcionálisak, hanem stílusosak is, dinamikus esztétikát kínálva. A Ford innováció iránti elkötelezettsége a Kuga Active szériában is megmutatkozik. A továbbfejlesztett felfüggesztés nemcsak agilisabb terepképességet biztosít, de hozzájárul a jobb kezelhetőséghez és stabilitáshoz is, így biztosítva a vezetők és az utasok kényelmét és biztonságát.

Az autózás biztonságát fokozza a továbbfejlesztett fényszórótechnológia, a Kugában alapfelszereltségként automatikus távfényvezérlésű LED fényszórók 9 találhatók. A külön rendelhető Dinamikus Pixel LED 9 fényszóró a navigációs adatok és az útjelzéseket leolvasó kamera információi alapján megváltoztatja a fény vetítését kanyarokban, kereszteződésekben és körforgalmakban, jobban megvilágítva így a környezetet.

Az új Kuga Európában, a Ford modern valenciai üzemében készül, ahol a gyártási folyamatot 3D-nyomtatású alkatrészek teszik rendkívül precízzé, és egyúttal fenntarthatóbbá. A mérnökök szorosan együttműködnek a mesterséges intelligenciával, így biztosítva a lehető legmagasabb szintű minőséget.

Az új Kuga forgalmazása már ebben a hónapban megkezdődik.

Kapcsolat elérhetőség

1 A Ford Európa 20 hagyományos európai piaca: Ausztria, Belgium, Nagy-Britannia, Csehország, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Magyarország, Írország, Olaszország, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Spanyolország, Románia, Svédország és Svájc.

2 A JATO Dynamics és az IHS Markit által szolgáltatott egész éves értékesítési adatok alapján 2021-ben és 2022-ben a Ford Kuga Plug-in Hybrid volt az európai piac legnagyobb darabszámban eladott PHEV modellje.

3 A Kuga PHEV homologizált CO₂-kibocsátása 20-28 g/km, homologizált üzemanyag-fogyasztása 0,9-1,2 l/100 km, homologizált tisztán elektromos hatótávolsága pedig 60-69 km (WLTP).

A Kuga Hybrid homologizált CO₂-kibocsátása 121-146 g/km, homologizált üzemanyag-fogyasztása pedig 5,3-6,4 l/100 km (WLTP).

A Kuga 1.5 EcoBoost homologizált CO₂-kibocsátása 144-163 g/km, homologizált üzemanyag-fogyasztása pedig 6,3-7,2 l/100 km (WLTP).

A CO₂-kibocsátás és az üzemanyag-fogyasztás adatai az egyes piacokon forgalmazott modellváltozatok alapján változhatnak. A hivatalos, homologizált üzemanyag/energiafogyasztási, CO₂-kibocsátási és az elektromos üzemmódban megtehető hatótávolság WLTP mérés szerinti adatait az Európai Unió 715/2007/EC számú szabványa által előírt technikai kívánalmak és műszaki adatok alapján, illetve a legfrissebb 2017/1151 EU direktíva alapján regisztrálták. Az alkalmazott, szabványos tesztelési eljárások lehetővé teszik a különböző járműfajták és gyártmányok összehasonlítását.

4 A Kuga FHEV FWD ST-Line X hitelesített WLTP adatai alapján.

5 A becsült százalék a Kuga Full Hybrid FWD modellre vonatkozik, a Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure (WLTP) alapján számítva. A becsült százalék az elektromos üzemmódban megtett távolságot tükrözi a benzinnel szemben egy átlagos városi menetciklus során. Az elektromos üzemmód a Kuga Full Hybrid FWD járművön akkor érhető el, ha azt kizárólag az elektromos motor hajtja, vagy ha lassít, azaz a belső égésű motor le van kapcsolva, és a jármű mozgási energiát használ önellátására. A tényleges elektromos vezetési távolság olyan tényezőktől függ, mint a hőmérséklet, a vezetési viselkedés, az útvonalprofil, a jármű karbantartása, valamint az akkumulátor kora és állapota.

6 Megfelelően felszerelve. A maximális vontató kapacitás a rakománytól, a járműkonfigurációtól, a tartozékoktól és az utasok számától függ.

7 Ne vezessen zavaró körülmények hatása alatt. Ha lehetséges, használja a rendszerek hangvezérlését. Bizonyos funkciók zárolva lehetnek, amíg az autó sebességváltója menetfokozatba van kapcsolva. Nem minden funkció kompatibilis az összes telefonkészülékkel.

8 Aktív adatcsomaggal és kompatibilis szoftverrel rendelkező telefon szükséges. Használat közben a SYNC 4 nem vezérli a harmadik féltől származó termékeket. A harmadik felek kizárólagos felelősséggel tartoznak termékeik működéséért.

9 A vezetéssegítő technológiák kiegészítő feladatot látnak el, és nem helyettesítik a vezető figyelmét, döntését és irányítását, és a biztonságos autózást.

10 Ha a jármű három másodpercnél hosszabban áll, a vezetőnek be kell avatkoznia, megnyomva a “RES” gombot vagy a gázpedált, hogy a rendszer újra működjön.

11 A kamerák csak 10 km/órás sebesség alatt működnek.

12 A maximális teherbírást behatárolja a rakomány tömege és súlyelosztása.

Kapcsolat elérhetőség

Globális amerikai márkaként a Ford már több mint 100 éve az európai gazdaság és társadalom aktív szereplője; a vállalat elkötelezett a mozgás szabadsága iránt, ugyanilyen fontossággal kezelve a bolygóról és egymásról való gondoskodást is. A vállalat Model e, Ford Pro és Ford Blue üzletágainak működésével összehangolt Ford+ terv felgyorsítja a Ford európai átalakítását, hogy 2035-re megvalósulhasson a tisztán elektromos alapú, széndioxid-semleges jövő. A vállalat ezt új, előremutató elektromos járművekkel alapozza meg, amelyeket az európai autósok igényeit szem előtt tartva terveztek meg és innovatív szolgáltatásokkal támogatnak, elősegítve az emberek egymás közti kapcsolattartását, a közösségek fejlődését és a vállalkozások gyarapodását. A Ford 50 önálló európai piacon forgalmazza és szervizeli járműveit; ez a tevékenység magában foglalja a Ford Motor Credit Company, a Ford Ügyfélszolgálat és 14 gyártóüzem (nyolc saját tulajdonú vállalat és hat nem összevont közös vállalkozás) működését, négy központtal: a németországi Kölnben, a spanyolországi Valenciában, valamint vegyesvállalatainknál a romániai Craiovában és a törökországi Kocaeliben. Saját tulajdonú és összevont vegyesvállalataiban a Ford mintegy 34.000 embert, illetve a nem összevont közös vállalkozásokkal együtt mintegy 56.000 embert foglalkoztat Európában. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Credit vállalatról,  kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.


Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Sándor Service Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Sándor Service Kft.