2022-es IAA Szállítási Szakkiállítás

2022. 09. 19.

A 2022-es IAA Szállítási Szakkiállításon a Ford Pro bemutatja a produktivitást felpörgető digitális megoldásait

HANNOVER, Németország, 2022. szeptember 19. – A Ford Pro a ma megnyitott IAA Szállítási Szakkiállításon bemutatta európai vállalati ügyfelei számára legújabb megoldásait, amelyekkel hatékonyan növelhetik autóik rendelkezésre állási idejét, szolgáltatásait és produktivitását.

A vállalat hannoveri standján bemutatott Ford Pro megoldások egyetlen közös platformon érhetők el, amely a járműveket integrálja a szoftveres, feltöltési és csatlakoztatott szolgáltatásokkal, lehetővé téve a vállalati ügyfelek számára, hogy csökkentsék költségeiket és optimalizálják hatékonyságukat, miközben elektromos járművekre váltanak.

Ford Pro megoldások

A szakkiállításon bemutatott Ford Pro elektromos haszonjármű-család legújabb tagja az E-Transit Custom ami most mutatkozik be a globális vásárlóközönség előtt. A Ford Pro egyúttal további részleteket is elárul az új generációs Transit Custom családról – köztük a plug-in hybrid (PHEV) 1 és az EcoBlue dízelmotoros változatokról –, 1mielőtt az első járművek 2023 közepén megjelennek a márkakereskedésekben.

Ford Pro elektromos haszonjármű-család

Európa vezető haszongépjármű-márkájának számos produktivitás-növelő kezdeményezései közt az új Ford Pro Upfit Integrációs Rendszer is szerepel, amely intelligensebb és hatékonyabb digitális jármű-átalakítási megoldásokat kínál, illetve a továbbfejlesztett Mobil Szerviz szolgáltatás, ami már ma is működik a vállalat legfontosabb piacain, például Németországban.

A Ford Pro megerősíti vezető helyét az európai pickup-szegmensben, bemutatva a különleges terepképességű Ranger Raptor nagy teljesítményű pickupot és a prémium Ranger Wildtrak változatot, amelyek a cég standján is láthatók.

“Az egyre növekvő költségek óriási nyomást jelentenek európai ügyfeleink számára, és sosem volt még ekkora az igény a termelékenységet fokozó megoldások iránt,” – vélekedett Ted Cannis, a Ford Pro vezérigazgatója. “A Ford Pro forradalmian új, egységes platformját arra terveztük, hogy segítsen ügyfeleinknek a költségek csökkentésében és működésük egyszerűsítésében, amikor elektromos járművekre váltanak.”

Európa legkelendőbb áruszállítójának vadonatúj változata

A Ford Pro Vehicles hannoveri járműkiállításának központi helyén a tisztán elektromos hajtású E-Transit Custom áll. Az új generációs akkumulátor-technológiának köszönhetően az autó tervezett hatótávolsága eléri a 380 kilométert, és a jármű 125 kW-os gyorstöltővel is feltölthető, így az új modell a legkülönfélébb vásárlói igényeknek is megfelel.

A Transit Custom eddigi legversenyképesebb kínálatából a vevők immár egy vadonatúj Plug-In Hybrid kivitelt is választhatnak, ha munkájukhoz éppen az a sokoldalúság kell, amit ez a hajtásmód kínál: tisztán elektromos hajtás a belvárosi fuvarokhoz, és a benzinmotor ereje a hosszútávú szállításokhoz. Az új hajtáslánc hasonló ahhoz, ami Európa legkelendőbb 2021-es PHEV-modelljében, a Ford Kuga Plug-In Hybridben működik, hiszen a 2,5 literes, Atkinson-ciklusú benzinmotort egy 11,8 kWh (hasznos) teljesítményű akkumulátor egészíti ki, így az autó elektromos hatótávolsága eléri az 57 kilométert (EAER), és a felhasználók a ProPower Onboard rendszer segítségével 2,3 kW teljesítményre is számíthatnak, ha egy külső munkaterületen elektromos szerszámokat vagy készülékeket kell működtetniük.

A vásárlók emellett a legújabb generációs Ford EcoBlue dízelmotor 110, 136, 150 és 170 lóerős változataival is megrendelhetik a Transit Customot. A hatfokozatú manuális sebességváltóhoz opcióként egy mechanikus működésű, részlegesen önzáró differenciálmű is kérhető, ami tovább javítja a kerekek tapadását. Emellett megjelenik még a kínálatban egy rendkívül hatékony, nyolcfokozatú automata sebességváltó is, amellyel az autó maximális vontató képessége 2500 kg, és ehhez egy vadonatúj összkerékhajtási rendszer is megrendelhető, ami először lesz kapható a Transit Customhoz.

A vadonatúj Transit Custom tervezői teljesen tiszta lappal kezdték a munkát, hogy a jármű kimagasló teljesítményt és szállító kapacitást kínálhasson, és a tisztán elektromos hajtású E-Transit Customhoz  hasonlóan a felhasználói élmények legszélesebb skáláját kínálja olyan megoldásokkal, mint például az innovatív, billenthető kormánykerékkel kialakított Mobil Iroda. Az autó legfontosabb jellemzői és változatai a következők:

Vadonatúj szerkezeti struktúra alacsonyabb raktérpadlóval, 2 méternél kisebb teljes magassággal és független hátsó felfüggesztéssel

  • Négyféle méretvariáció: L1 és L2 hosszúság, H1 és H2 tetőmagasság
  • Dobozos áruszállító, duplakabinos áruszállító, személyszállító és L-alakú rekeszfalas karosszériaváltozatok
  • Az 5G modem és a 13 colos SYNC 4 érintőképernyő alapáras
  • Felszereltségi szintek: Base, Trend, Limited, Active, Trail és Sport kivitelek

A személyszállító változatok már a forgalmazás kezdetétől megrendelhetők a gazdag felszereltségű Limited és Trail kivitelekben, amelyek jóval magasabb szintű kifinomultságot és utaskomfortot kínálnak.

Az összes új generációs Transit Custom teljesen integrálható a Ford Pro platformba, ahol olyan szoftveres és csatlakoztatott szolgáltatások állnak rendelkezésre, mint a 

teljes körű feltöltési megoldások a  FordPass Pro app, Ford Pro Telematika flottakezelési eszközei és a  FordPass Pro app, valamint a FORDLiive hálózatba kapcsolt, rendelkezési időt optimalizáló rendszer.

“A vadonatúj E-Transit Custom minden eddiginél több kisvállalkozásnak segít majd áttérni a tisztán elektromos autózásra. Azoknak a cégeknek pedig, amelyek még nem állnak készen erre, vagy nem tudnak teljesen átállni az elektromos hajtásra, a vadonatúj Transit Custom Plug-In Hybrid és EcoBlue változatok segítenek növelni a termelékenységet, amit nemcsak egy teljesen új architektúra támogat majd, hanem a Ford Pro intelligens, hálózatba kapcsolt megoldásainak ökoszisztémája is,” nyilatkozta Hans Schep, a Ford Pro európai vezérigazgatója.

A vadonatúj Transit Custom a Ford Otosan új, modern üzemében készül majd Törökországban. Az EcoBlue hajtásláncokkal megrendelt autókat 2023 közepétől vehetik át a vásárlók, a többi változat pedig az év későbbi részében érkezik.

A Ford Pro Upfit Integrációs Rendszer leegyszerűsíti a digitális átépítést

Az Európában eladott Transit modellek felét valamilyen módon átépítik vásárlóik, és sok ilyen átalakítást – például a kiegészítő kezelőszerveket és kijelzőket – össze kell hangolni a jármű elektromos rendszerével, ami bonyolult és időrabló feladat az átépítést végző cégek számára.

A folyamat leegyszerűsítésére a Ford Pro kifejlesztette az Upfit Integrációs Rendszert, ezt a piacon egyedülálló digitális megoldást, ami a vadonatúj Transit Custom modellel mutatkozik be Európában. Az új rendszer interfész-modulján keresztül zökkenőmentesen lehet csatlakozni a jármű elektromos rendszeréhez, sőt az is lehetséges, hogy az átalakítással beépített rendszereket a jármű saját, 13 colos SYNC 4 érintőképernyőjén keresztül is kezelni lehessen, vagyis ehhez nem szükséges külön szerkezetet beépíteni. A jármű átépítése így gyorsabban és hatékonyabban elvégezhető, ráadásul ezzel javul a megbízhatóság és a biztonság is, mivel az átalakítást végző szakembereknek nem kell módosítaniuk a vezetőfülkét, vagy belenyúlni a gyári vezetékkötegekbe, hogy beilleszthessék az új kezelőszerveket.

Az ügyfelek beállíthatják, hogy az átalakítások milyen logika szerint működjenek, például meghatározhatják, hogy a kerekesszékes rámpa csak akkor ereszkedjen le, ha a járművet leállították, esetleg parkoló vagy üres sebességfokozatban, behúzott kézifékkel áll. Amellett, hogy a SYNC képernyőn látható az utólag beépített eszközök teljesítménye, a digitális kiegészítések a Ford Pro szoftvercsomagokhoz is kapcsolódhatnak, így a flottakezelők távfelügyelettel is ellenőrizhetik azok működését – például a gyógyszert, ételt vagy italt szállító hűtőkocsikban nyomon követő lesz a raktér hőmérséklete, ha fontos, hogy a hűtési lánc ne szakadjon meg.

Ha a digitális átalakítások optimalizálásához további segítségre van szükség, a vállalkozások és az átalakító cégek mindig számíthatnak a Ford Pro Special Vehicles szakembereinek műszaki támogatására.

A Ford Pro Mobil Szerviz tovább növeli az autók rendelkezésre állási idejét

Azt is ma jelentette be a Ford Pro, hogy legfontosabb piacain – köztük Németországban – kibővíti Mobil Szerviz szolgáltatását. A speciálisan átalakított járművek ‘házhoz hozzák’ az ügyfeleknek a Transit Központok munkáját, hiszen a nagy angol flottáknál az időszakos karbantartási munkák 70 százalékát ma már a helyszínen, vagyis a flották telephelyein is képesek megoldani. Ez az arány a tisztán elektromos hajtású E-Transit és E‑Transit Custom modellek esetében várhatóan a 90 százalékot is eléri majd, így az ügyfeleknek nem kell időt és pénzt áldozni arra, hogy autóik a szakszervizben álljanak.

Mobil Szerviz szolgáltatás

A Ford Pro Mobil Szerviz németországi bővítését egy sikeres próbaüzem előzte meg; ez 2021-ben vette kezdetét öt Mobil Szervizkocsival, amelyek az ország néhány kiválasztott városában működtek. A Ford Pro Mobil Szerviz most 49 szervizkocsira növeli ezt a kapacitást, így a legnagyobb német városok flottás ügyfelei ezentúl számíthatnak arra, hogy járműveik rendelkezésre állási ideje érezhetően javul majd. 2022 végére a Ford Pro Mobil Szerviz már 88 szervizkocsit működtet Németországban.

Az Egyesült Királyságban – ahol először vezették be ezt a szolgáltatást – a 115 szervizkocsiból álló flotta immár az ország területének 90 százalékát lefedi, és szerelőik idén eddig több mint 75.000 szervizelési és javítási feladatot végeztek el az ügyfeleknél.

Ford Pro Mobil Szerviz Szolgáltatás

A Mobil Szerviz mindössze az egyik szolgáltatás azok közül, amelyekkel a Ford Pro ökoszisztéma segít a vállalkozásoknak felpörgetni a termelékenységet és optimalizálni a haszonjárművek üzemeltetési költségeit. Az ügyfelek számíthatnak a Ford Pro Sevice FORDLiive hálózatba kapcsolt, rendelkezési időt optimalizáló rendszerére is, amivel még hatékonyabban működtethetik flottájukat, kihasználva a FordPass Connect modem által kínált csatlakozási lehetőségeket a Ford Pro szoftvercsomagon keresztül.

A várakozások szerint a FORDLiive akár 60 százalékkal is csökkentheti az állásidőt, és a rendszer ebben az évben összesen 145.000 nappal növelte meg a szolgáltatást használó járművek üzemidejét, összesen mintegy 73 millió eurót takarítva meg ezzel tulajdonosaiknak.

Kapcsolat elérhetőség

A Ford Motor Company

A Ford Motor Company globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat tevékenységi köre a Ford személyautók, haszongépjárművek, városi terepjárók (SUV) és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók tervezése, gyártása, értékesítése, szervizelése és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford vezető szerepre törekszik az elektromos autók, az önvezető járművek és a mobilitás területén. A Ford mintegy 199.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.


Márkaszerviz hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Sándor Service Kft.

Márkaszerviz hírei

Legfrissebb hírek Sándor Service Kft.