a Ford Pro megkezdi üzleti tevékenységét

2022. 05. 20.

Az élen haladva diktálja a tempót: a Ford Pro megkezdi üzleti tevékenységét, hogy felpörgesse az európai haszonjárműflották termelékenységét

BARCELONA, Spanyolország, 2022. május 4. – A Ford Pro bevezetése lépésváltást jelent az európai haszonjárműflották produktivitása terén, hiszen folyamatosan jelennek majd meg azok az innovatív, digitális megoldások, amelyek javítják a haszonjármű flották rendelkezésre állási idejét, és csökkentik az üzemeltetési költségeket. 

Ford Pro bevezetése

A Barcelonában megrendezett különleges eseményen hivatalosan is bemutatkozott az újságírók és ügyfelek előtt a Ford Pro, vagyis a Ford új, globális üzletága, ami kifejezetten azért jött létre, hogy bármilyen méretű vállalat számára megoldásokat kínáljon a termelékenység fokozásához.

A Ford Pro megoldásai egyesítik a haszonjárművek számára fejlesztett szoftveres, töltési, szerviz- és finanszírozási lehetőségeket, egyetlen átfogó platformot kínálva az ügyfeleknek flottáik üzemeltetéséhez, megkönnyítve az áttérést a hálózatba kapcsolt, elektromos hajtású járművek használatára.

“Beléptünk a mindig rendelkezésre álló digitális szolgáltatások korába, amikor egy flotta működtetése minden eddiginél összetettebb feladat,” mondta el Ted Cannis, a Ford Pro vezérigazgatója. “A Ford Pro segítségével a vállalkozások egyszerűen fokozhatják termelékenységüket, méghozzá egyazon helyen elérhető megoldásokkal, amelyeket egy olyan márka nyújt, amiben igazán megbízhatnak.”

A Ford Pro egyedülállónak számít a haszonjármű-szektorban, hiszen teljesen integrált, digitális megoldásokkal segít ügyfeleinek flottáik működtetésében, méghozzá páratlan kényelmet és hatékonyságot kínálva, akár dízel- vagy benzinmotoros autókat, akár tisztán elektromos hajtású modelleket üzemeltetnek – sőt még akkor is, ha nem Fordokat használnak.

Teljesen integrált

Európában a Ford immár zsinórban hetedik éve az első számú márka a haszongépjárművek piacán1, és ez szilárd alapot biztosít a Ford Pro célkitűzéséhez, hogy 2025-re 45 millió dollárra növelje a digitális szoftverekből és a szolgáltatásokból származó globális bevételeket.

“Európai haszonjármű-csapatunk eddig is arra összpontosított, hogy segítsen felpörgetni ügyfeleink üzletmenetét, és a Ford Pro megjelenése új szintre emelte ezt a törekvésünket,” vélekedett Hans Schep, a Ford Pro Europe igazgatója. “A Ford Pro nem pusztán a tisztán elektromos hajtású járművek új generációját kínálja majd, de velük együtt az iparág legjobb digitális szolgáltatásait, így vásárlóink a termelékenység és a növekedés új korszakára számíthatnak.”

Ford Pro Vehicles: Megbízható, kemény haszonjárművek minden feladatra és minden vásárló számára

A Ford Pro integrált ajánlatának legfontosabb elemei a hálózatba kapcsolható járművek, amelyek az integrált megoldások teljes kínálatának köszönhetően lehetővé teszik, hogy az ügyfelek maximálisan kihasználhassák flottájuk termelékenységét és rendelkezésre állási idejét. A Ford Pro Vehicles modelljei világszínvonalú haszonjárművek, amelyeket a Ford páratlan globális tapasztalataira alapozva fejlesztettek ki (jól ismerve a vásárlók igényeit és elvárásait); a kínálat élén az ikonikus Transit család áll, amelynek tagjai a világ legnépszerűbb áruszállítói.2

Ford Pro Vehicles modelljei

A Ford Pro azzal könnyíti majd meg a vásárlók átállását az elektromos flottákra, hogy kiválóan használható, tisztán elektromos hajtású modelleket kínál nekik. Ezeket az autókat kifejezetten arra tervezik, hogy sem a szállítási képességek, sem a fenntartási költségek terén ne kelljen kompromisszumot kötni, ugyanakkor vásárlóik javíthassák általuk vállalkozásuk termelékenységét és fenntartható működését. A vadonatúj E-Transitra már akkor 5000 megrendelés érkezett, mielőtt az első példány legördült a gyártósorról, és a Ford nemrégiben bejelentette, hogy a Transit kínálatában hamarosan négy új, tisztán elektromos hajtású modell jelenik meg: 2023-ban a vadonatúj Transit Custom egytonnás áruszállító és a Tourneo Custom személyszállító, 2024-ben pedig a kisebb méretű, új generációs Transit Courier áruszállító és a Tourneo Courier személyszállító változat.

Az Európában eladott Ford haszonjárművek felét átépítik a vásárlók egyedi igényei szerint; a Ford Pro Special Vehicles jelentősen leegyszerűsíti a felépítményezést mind a vevők, mind az átépítő cégek számára. A vállalat Minősített Járműátalakító (QVM) partnereinek kiterjedt európai hálózata rugalmasan teljesíti az ügyfelek elvárásait, mindig megtalálva az ideális megoldást, legyen szó akár egyetlen áruszállító átépítéséről vagy egy teljes országot lefedő hűtőkocsi-flotta kivitelezéséről.

A QVM partnerekkel kialakított szoros munkakapcsolat révén elkerülhetők a homologizációs problémák, és biztosítható, hogy az átalakítások biztonságosan, hatékonyan és gyorsan, az egyes ügyfelek által megadott specifikációk szerint valósuljanak meg. A Ford Pro emellett páratlan mérnöki tudással és tapasztalattal segíthet tovább javítani a jármű képességeit, többek közt alkatrészcserékkel, segédakkumulátor- és üzemanyagrendszerekkel, valamint a különleges funkciók (pl. jelzőfények vagy utánfutó elektromos rendszerek) működését előkészítő csomagokkal.

A részleg egy digitális upfit szolgáltatást is kínál, amely megoldásokat fejleszthet arra, hogy külső gyártók rendszerei is kezelhetők legyenek a jármű érintőképernyőjéről; ez jobb felhasználói élményt kínál, és szükségtelenné teszi további vezérlőpanelek beépítését a fülkében.

Ford Pro Software: figyelmeztetések és aktív segítség

Az idő pénz, és a Ford Pro ügyfél-felmérése szerint a flottaüzemeltetők egyetlen, integrált megoldásra vágynak, amely a maximális hatékonyság érdekében lefedi a flottakezelés minden területét – ahelyett, hogy minden feladatra külön-külön szolgáltatásokat rendelnének meg, amelyek kezelése erőforrás- és időigényes.

Ford Pro Software

A Ford Pro Software egy hálózatba kapcsolt digitális ökoszisztémát kínál, amely valós idejű adatok alapján hatékony, felhasználóbarát, a termelékenységet növelő platformokon egyesíti a járművekkel, a telematikával, a töltéssel és a szervizeléssel kapcsolatos feladatokat. Ez az integrált megközelítés nagyban növeli a Ford Pro megoldások értékét.

Minden flottás ügyfél egy évre ingyenes Ford Pro Telematics3 előfizetést kap, ha hálózatba kapcsolható Ford haszongépjárművet vásárol. Ez a szoftver a Ford jármű adatokat hasznos információkká és figyelmeztetésekké alakítja, amelyek célja a flottakezelés egyszerűsítése; ilyen például a járművek valós idejű helymeghatározása, a járműállapot-figyelmeztetés vagy a járművezetők figyelemmel követése a megfelelőség és a vezetők képzésének támogatása érdekében.

A tisztán elektromos hajtású haszonjárművekre áttérő flották számára a Ford Pro E‑Telematics plusz funkciói is rendelkezésre állnak, amelyek támogatják a Ford Pro Charging egyszerű és hatékony használatát. A plusz funkciók közt szerepel például a feltöltés aktuális állása, a járműspecifikus töltöttségi állapot és a töltéssel még megtehető távolság4, az alacsony töltöttségi szintre figyelmeztető funkció, egyénileg beállítható küszöbértékekkel. A rendszer még az E-Transit vezetőfülkéjének előklimatizálását is elvégzi, már a műszak kezdete előtt felmelegítve vagy lehűtve a kabint, így időt takarít meg, és az optimális hatótávolság érdekében spórol az akkumulátorban tárolt energiával.

A Ford Telematics többmárkás funkciójával az üzemeltetők a flottájukban futó, más márkájú járműveket is bevonhatják rendszerbe; ehhez mindössze egy plug-in eszközre lesz szükségük, amit csatlakoztatni kell a nem Ford gyártmányú járművükhöz.

A Ford Pro Software a lízingcégek saját, már meglévő telematikai rendszereihez is előnyös megoldásokat kínál. A Ford Adatszolgáltatás biztonságos Ford járműadatokat biztosít számukra a Fuvarozási Mobilitási Felhőn keresztül, biztosítva az optimális flottakezeléshez szükséges információkat.

Az öt vagy kevesebb járműből álló flották tulajdonosai és üzemeltetői az ingyenes FordPass Pro5okostelefon-alkalmazás segítségével akkor is a lehető legtöbbet hozhatják ki járműveikből, ha nem alkalmaznak főállású flottamenedzsert.

Ford Pro Charging: teljes körű támogatás

Az elektromos hajtású járművekre való zökkenőmentes átállás elősegítésére a Ford Pro Charging egy teljesen integrált, vállalkozásközpontú töltési rendszert kínál a flottákhoz, amely képes meghatározni a leghatékonyabb töltési metódusokat, és hosszú távú, a jövőben is biztosan használható megoldásokat kínál az európai vállalkozások számára. A szolgáltatás az egyes európai piacokon az elérhető infrastruktúra függvényében változhat.

Ford Pro Charging

Mindegyik telephely más és más, ezért a nagyobb piacokon a Ford Pro saját tanácsadói együttműködnek az ügyfelekkel, hogy segítsenek megtalálni az adott helyhez megfelelő töltési megoldást. A Ford Pro Charging egyedülálló szolgáltatása a töltési hardver és szoftver egyidejű telepítése, ami tökéletesen megfelel a tisztán elektromos hajtású E-Transithoz. A konnektivitásnak köszönhetően a rendszer már azelőtt észleli a lehetséges problémákat, mielőtt az ügyfelek észrevennék ezeket, és úgy oldja meg a gondokat, hogy az nem, vagy csak minimális mértékben zavarja meg a vállalkozás működését.

A Ford Pro Charging az otthoni, fali töltődobozok beszereléséhez, költségszámlázásához és adminisztrációjához is egyszerű megoldást kínál, ha egy vállalkozás munkatársai otthon töltik fel az általuk használt autó akkumulátorát. És bár a legtöbb flottaüzemeltető csak végső megoldásként használja a nyilvános töltőállomásokat ahhoz, hogy járműveiket munka közben feltöltsék, az egyszerűség és a rugalmasság érdekében a Ford Pro Charging Európa szerte több mint 300.000, Magyarországon több, mint 600 töltőponthoz biztosít hozzáférést, a számlázást pedig központosítva kezeli.

Ford Pro Service: optimális üzemidő

Az állásidő a flottamenedzserek rémálma; az üzemanyag és az amortizáció után ez jelenti a harmadik legmagasabb költségtételt a flották könyvelésében. A Ford Pro Service az átfogó Ford Pro rendszer létfontosságú eleme, amely a járműadatok és a széles szervizhálózat összekötésével maximális üzemidőt biztosít, hogy segítsen mozgásban tartani az ügyfelek járműveit.

Ford Pro Service

Európában 800 Transit Centrum található; nincs még egy márka, amely ilyen méretű, kifejezetten haszonjárművekre létrehozott hálózatot működtetne. A Ford Pro már az elektromos korszakra is felkészült, hiszen a kontinensen 1500 EV-szakszerviz és több mint 4500 hivatalos javítóműhely, itthon 24 Transit Centrum és 24 BEV szerviz fogadja az E-Transitokat.

A Ford Pro ügyfélközpontú szemléletének jegyében a jövőben egy teljes flottányi Mobil Szervizkocsi áll majd rendelkezésre, ott és akkor végezve el a javításokat, ahol és amikor az ügyfeleknek praktikus, jelentősen csökkentve ezzel járműveik állásidejét. Az Egyesült Királyságban már működik a Mobil Szerviz, Németországban pedig most folyik a szolgáltatás bevezetése, ami hamarosan más piacokon is elérhető lesz. A szolgáltatás magyarországi bevezetése 2024 elején várható. A Mobil Szervizkocsik a javítások és a szervizmunkák 70 százalékát a helyszínen is képesek megoldani (még más márkájú autók esetében is), vagyis a lehető legkényelmesebb és legproduktívabb megoldást jelentik, hiszen így nem kell időt és pénzt áldozni arra, hogy a flottaautók a szakszervizben álljanak.

A Ford Pro Service fontos szolgáltatása a FORDLiive hálózatba kapcsolt, rendelkezésre állási időt optimalizáló rendszere,ami jelentős mértékben javítja a haszonjárművek termelékenységét. A Ford Pro állandó kapcsolatot ígér ügyfeleinek, aminek alapja, hogy a valós idejű járműadatok alapján a márkaszervizek és a Ford Pro szakértői gyorsan meghatározhatják az esetleges hibákat és a szükséges javítást, hogy már előre rendelkezésre álljon a szükséges alkatrész és szaktudás, így a járműveknek kevesebb időt kell a szervizben tölteniük.

A FORDLiive 2021 márciusa óta működik, és azóta a rendszer közel 125.000 napnyi állásidőt spórolt meg az ügyfeleknek, folyamatosan biztosítva járműveik 100 százalékos rendelkezésre állását. A Ford Pro számításai szerint a FORDLiive akár 60 százalékkal is csökkenthet egy flotta állásidejét. 6

FORDLiive

Európában ma már több mint 620.000, hálózathoz kapcsolt Ford haszonjármű működik. Az ügyfelek ingyenesen érhetik el a FORDLiive szolgáltatást, aktiválva járműveik FordPass Connect modemét 7 és bejelentkezve a Ford Pro Szoftver csomagba.3, 5 

Amellett, hogy a Ford Pro a szoftveren keresztül közvetlenül eljuttatja az ügyfelekhez a járműállapot-figyelmeztetéseket, a FORDLiive rendszer azt is lehetővé teszi, hogy járműadatok alapján a Transit Centrumok csökkentsék a javítások átfutási idejét, optimalizálva ezzel a műhely kapacitását és rendelkezésre állását.8

Németországban, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban több mint 100 FORDLiive Rendelkezésre Állási Idő Szakértő dolgozik a kifejezetten e célra létrehozott központokban, segítve a karbantartások proaktív intézését és a váratlan, sürgős helyzetek kezelését. Magyarországon és Svédországban 2022 negyedik negyedévében további ilyen központok nyílnak.

Ford Pro Financing: egyszerűbb adminisztráció

A Ford Pro integrált jármű-, termék- és szolgáltatáskínálata Európa nagy piacain hamarosan már a Ford Pro FinSimple szolgáltatáson keresztül is finanszírozható lesz; ez egy egységes, jól átlátható finanszírozási terv, amely nagy mértékben leegyszerűsíti az ügyfelek számára a beszerzést, a pénzügyi monitorozást és a beruházások tervezését. Az új kezdeményezés révén a flottaüzemeltetők rugalmas, előzetesen jóváhagyott hitelkeretet igényelhetnek, ami egyfajta hitelkártyaként működik, így gyorsan hozzáférhetnek mindahhoz, amire szükségük van a vállalat növekedéséhez, és hosszabb távon megtérülhetnek kezdeti befektetéseik. A Ford Pro FinSimple célja, hogy teljes körű digitális szolgáltatásként már 2022 végére az ügyfelek rendelkezésére álljon a legfontosabb európai piacokon.

Ford Fleet Managementegy fontos új szolgáltatás, amit a Ford és a globális flotta- és finanszírozási piac vezető szereplője, az ALD Automotive közösen üzemeltet, biztosítva az egyablakos megoldásra vágyó ügyfelek számára, hogy hozzáférjenek a Ford Pro integrált megoldásainak teljes skálájához. A Ford Fleet Management külön erre kijelölt kapcsolattartókkal és a Ford Pro Service termékekbe integrált, személyre szabott üzemidő-szolgáltatással segíti ügyfelei munkáját, akik a tanácsadók segítségével könnyen megtalálhatják, megfinanszírozhatják és hatékonyan működtethetik a vállalkozásuk számára legmegfelelőbb megoldásokat.

# # #

A Ford Európa 20 legfontosabb európai piaca Ausztria, Belgium, Nagy-Britannia, Csehország, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Magyarország, Írország, Olaszország, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Spanyolország, Románia, Svédország és Svájc

2 Az IHS Markit 2014-2021 közötti újautó-regisztrációs adatai alapján, amit kormányzati és egyéb forrásokból állítottak össze, és a 2022 februári adatok szerint több mint 80 országban regisztrálják a forgalomba állított új gépjárművek 95 százalékát. A Transit-család regisztrációs adataiba beleszámítják a dobozos áruszállító, a személyszállító, a fülkés alvázas és az egyedi felépítményű Ford Transit és a Transit Custom modelleket is, míg a Transit Connect és a Transit Courier modelleket nem.

3 A Ford Telematics Essentials elérhetősége piaconként változhat. A Ford Telematics teljes verziója előfizetéses alapon elérhető, a Ford Smart Mobility szabályai és leírása szerint, széleskörű elérést enged különböző alkalmazásokhoz, emellett a jármű állapotához, beleértve annak helyét, útvonalát, a vezető viselkedését, az üzemanyag-felhasználást, és egyéb diagnosztikai adatokat, és tartalmaz egy kapcsolódó applikációt, amelyen keresztül a flottakezelőhöz csatlakozik

4 Tervezett hatótávolság és töltési idő a gyártó által mért tesztértékek és a WLTP vezetési ciklus szerinti számítások alapján. A tényleges hatótávolságot olyan tényezők is befolyásolhatják, mint a külső körülmények, a vezetési stílus, a jármű állapota, a lítiumion akkumulátor kora és állapota.

Az üzemanyag/energiafogyasztási, CO₂-kibocsátási és az elektromos üzemmódban megtehető hatótávolság WLTP mérés szerinti adatait az Európai Unió 715/2007/EC számú szabványa által előírt technikai kívánalmak és műszaki adatok alapján, illetve a legfrissebb 2017/1151 direktíva alapján regisztrálták. Az alkalmazott, szabványos tesztelési eljárások lehetővé teszik a különböző járműfajták és gyártmányok összehasonlítását.

5 A FordPass Connect, a FordPass App, és a kiegészítő csatlakoztatott szolgáltatások szükségesek a távolról vezérelhető szolgáltatásokhoz (lásd: FordPass Felhasználási Feltételek). A csatlakoztatott szolgáltatások és funkciók működése a kompatibilis hálózat rendelkezésre állásától függ. A technológia, a mobilhálózatok és a járművek fejlődése korlátozhatja a csatlakoztatott szolgáltatások és funkciók működését. A FordPass Pro okostelefonos alkalmazás használatához a FordPass Connect rendszenek bekapcsolt állapotban kell lennie a járműben. A. FordPass Pro alkalmazás kompatibilis az Apple és Android okostelefonokkal, és megvásárolható 20 európai piacon az Apple App Store és a Google Play Store kínálatából.

6 Becsült éves érték, amelynek alapja: (1) a partnerek visszajelzése a jármű állapot kijelző figyelmeztetésére a FordPass Pro/Ford Telematika rendszerekben (amely segít elkerülni az országúti assistance szolgálat kihívását), (2) kalkulált időtartam, amelyet a partner megspórol a Ford Transit Centrumok karbantartási és szerviz szolgáltatásainak igénybevételével (beleértve az Express Szervizeket). A valós megtakarítás függ az egyedi jellemzőktől (pl. vezetési stílus, a jármű használati módja). További információ: https://www.ford.hu/haszongepjarmuvek

7 A FordPass Connect, a FordPass okostelefonos alkalmazás és a kiegészítő csatlakoztatott szolgáltatások szükségesek a távolról vezérelhető szolgáltatásokhoz (lásd: FordPass Felhasználási Feltételek). A csatlakoztatott szolgáltatások és funkciók működése a kompatibilis hálózat rendelkezésre állásától függ. A technológia, a mobilhálózatok és a járművek fejlődése korlátozhatja a csatlakoztatott szolgáltatások és funkciók működését. A csatlakoztatott szolgáltatás nem tartalmazza a WiFi-hotspotot.

8 A hálózatba kacsolt járművek adatai csak azokhoz a márkakereskedőhöz jutnak el, amelyek kapcsolatban állnak az ügyféllel, és kizárólag arra szolgálnak, hogy a kereskedő a jármű szervizeléssel kapcsolatos tanácsadást folytasson, illetve, hogy előzetes hibameghatározást végezzen, mielőtt az autó megérkezik a szervizbe. A szolgáltatás elérhetősége az adott piac és márkakereskedő részvétele alapján változhat.

Kapcsolat elérhetőség

A Ford Motor Company

A Ford Motor Company globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat tevékenységi köre a Ford személyautók, haszongépjárművek, városi terepjárók (SUV) és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók tervezése, gyártása, értékesítése, szervizelése és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford vezető szerepre törekszik az elektromos autók, az önvezető járművek és a mobilitás területén. A Ford mintegy 199.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.


Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Sándor Service Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Sándor Service Kft.