Ford Pro Vehicles

2022. 05. 20.

A tisztán elektromos hajtású E-Transittal a Ford Pro Vehicles a termelékenység és az értékteremtés új szintjét kínálja az európai vállalkozásoknak

BARCELONA, Spanyolország, 2022. május 4. – A Ford Pro Vehicles bemutatja a vállalkozásoknak az új, tisztán elektromos hajtású E-Transitot, ami a vállalat meggyőződése szerint új dimenziót nyit az elektromos járművek termelékenységében és felhasználói élményében.

Ford Pro Vehicles

A világ legkelendőbb áruszállítójának1 tisztán elektromos hajtású változata a kategória legnagyobb akkumulátorát, hatótávolságát és teljesítményét, valamint a különleges ProPower Onboard funkciót kínálja; ez utóbbival az autó áramforrásként is használható.

Mindehhez a Ford bőséges alapfelszereltséget nyújt, amely tartalmazza a legújabb, Euro NCAP által díjazott intelligens vezetősegítő és biztonsági rendszereket. A Ford Pro Charging átfogó töltési támogatást kínál, illetve azokat az integrált Ford Pro megoldásokat, amelyek optimális hatékonyságot és csekély üzemeltetési költséget biztosítanak.

Az E-Transit rendkívül versenyképes áron jelenik meg a piacon, hogy segítsen felpörgetni az elektromos járművek elterjedését.

Az új E-Transittal mutatkozik be az európai piacon a Ford Pro ez egy új globális értékesítési és szolgáltatási üzletág, ami világszínvonalú járművekkel, illetve a legmodernebb termékekkel és szolgáltatásokkal javítja haszonjárműveket használó vállalkozások termelékenységét.

E-Transit

“Az E-Transit egy dimenziós ugrás a haszonjárművek üzemeltetői számára. Tisztán elektromos hajtásának, kompromisszumok nélküli használati értékének és a Ford Pro integrált szolgáltatás-ökoszisztémájának köszönhetően vásárlóink még hatékonyabban végezhetik munkájukat, és amikor teljes egészében elektromos autókra váltanak, azzal hihetetlenül felpörgethetik az üzletmenetüket,” vélekedett Hans Schep, a Ford Pro Europe igazgatója. „Az E-Transitot úgy áraztuk be, hogy minden európai vállalkozás számára vonzó lehetőséget jelentsen.”

Miután véget ért az autó fejlesztési programja és kíméletlen globális tesztje  globális tesztje, az E-Transitot a Ford Pro európai flottapartnerei teszik próbára, 60 autóval bizonyítva az elektromos haszongépjárművek előnyeit. Az első sorozatgyártású darabok nemrégiben készültek el   a törökországi Kocaeli üzemben, és már a gyártás megkezdése előtt 5000 megrendelés érkezett az autóra.

Átfogó felszereltség

Az E-Transit bőséges alapfelszereltséggel lép piacra, és olyan fejlett technológiákkal, amelyek megkönnyítik és minden eddiginél előnyösebbé teszik az ügyfelek számára, hogy elektromos járművekre váltsanak. Az autót arra tervezték, hogy alap-akkumulátorának 68 kWh teljesítményével és a kategória legjobbjának ígérkező, 317 kilométeres (WLTP) hatótávolságával2 a felhasználói igények lehető legszélesebb skáláját fedje le.

Átfogó felszereltség

A megszokott Transit-képességeket olyan tulajdonságok szavatolják, mint az erős, 430 Nm forgatónyomatékú elektromotor (135 vagy 198 kW maximális teljesítménnyel), a dobozos áruszállító kivitel akár 1758 kilogrammos hasznos teherbírása3, az átfogó, összesen 25-féle (köztük dobozos, duplakabinos dobozos és önjáró alvázas), többféle hosszúságú és magasságú modellváltozat, vagy éppen a 3,5-4,25 tonnát kitevő megengedett teljes össztömeg. 

megszokott Transit-képességek

Az E-Transit egyféle, Trend kivitelben készül, mely jóval gazdagabb felszereltséget kínál, mint a velük azonos teljesítményű dízelmotoros változatok. Az E-Transit modellekben Elektronikus Hőmérséklet-szabályozás, Kulcs Nélküli Indítás, Sebességtartó Automatika, Parkolóradar, Ülésfűtés, Quickclear Szélvédő és fűthető, motorosan állítható külső visszapillantók működnek. 

gazdagabb felszereltség

A Ford európai haszongépjármű-kínálatában az E-Transit modellben jelenik meg először az új SYNC 4 Kommunikációs és Információs Rendszer4; a könnyen kezelhető, 12 colos csillogásmentes képernyővel összekapcsolt berendezés kétszer akkora számítástechnikai kapacitással működik, mint a SYNC 3.

A Trend modellváltozat mindezek mellett további értékes funkciókat kínál a termelékenység fokozásához és az üzemeltetési költségek csökkentéséhez, többek közt Ford Connected Navigációs Rendszert5, ami megtervezi a legtakarékosabb útvonalat, tájékoztatja a vezetőt a töltési lehetőségekről, a forgalmi helyzetről, a szabad parkolóhelyekről; emellett a sofőr mindig számíthat az Intelligens Hatótáv funkcióra, ami megbízhatóan kiszámolja a még megtehető távolságot.

Minden E-Transit alapfelszereltsége a FordPass Connect modem, ami folyamatos konnektivitást biztosít a Ford Pro szolgáltatásokhoz és a Ford Power-Up szoftverfrissítésekhez. Az autó teljes élettartamára szól a FordPass Pro 8 vagy Ford Telematics Essentials 9 szolgáltatás, de jár még egy egyéves hozzáférés is a Blue Oval Töltőhálózathoz, illetve egyéves Ford Pro E-Telematics előfizetés a flottavásárlók számára.

Díjnyertes vezetősegítő rendszerek

Átfogó vezetősegítő rendszeréért az E-Transit máris elnyerte a járművek biztonságát vizsgáló független szervezet, az Euro NCAP Aranyérmét . Az autóhoz olyan technológiák kaphatók, mint a Gyalogosészlelővel kiegészített Ütközésre Figyelmeztető rendszer10, a Közlekedési Tábla Felismeréssel összekapcsolt Intelligens Adaptív Sebességtartó Automatika10, a Sávváltásra Figyelmeztető és Segítő rendszerrel kombinált Holttérfigyelő10, a Sávelhagyásra Figyelmeztető rendszer10, a Sávtartó rendszer10 és a Kereszteződés Asszisztens10.

Az autóban olyan új rendszerek is rendelkezésre állnak, amelyek segítenek minimumra csökkenteni a javítások szükségességét vagy költségét; ilyen például a Tolatási Fékasszisztens10, ami hátramenetben kamerával és szenzorokkal érzékeli a gyalogosokat, kerékpárosokat és a statikus akadályokat; a rendszer figyelmezteti ezekre a vezetőt, majd, ha az nem reagál, automatikusan megállítja a járművet. A sofőrök munkáját segíti az új 360 fokos kamera10 is, ami felülnézetből mutatja meg az E-Transit környezetét a 12 colos képernyőn, hogy az autóval még a szűk, nehezen belátható helyeken is könnyű legyen manőverezni.

Kiemelkedően kedvező üzemeltetési költségek

Az E-Transit vonzó ajánlatot jelent minden olyan vállalkozás számára, amely úgy dönt, hogy elektromos hajtású járműveket állít munkába. A jelentős üzemanyagköltség-megtakarítás mellett a Ford Pro becslései szerint az autó karbantartási és javítási költségei 40 százalékkal alacsonyabbak lesznek, mint az azonos teljesítményű és kapacitású dízelmotoros modellek esetében11, és a Ford Pro adatai szerint – a közvetlen versenytársakkal összevetve – ezek a költségek az E-Transit esetében a legalacsonyabbak az Egyesült Királyságban és Németországban.

Kedvező üzemeltetési költségek

A Ford Pro a kategória legkedvezőbb, egyéves, kilométer-korlátozás nélküli szervizintervallumát kínálja, míg a nagyfeszültségű elektromos részegységekre nyolc évre, illetve 160.000 kilométerre szóló garanciát nyújt; emellett a vásárlók egy éven át ingyenesen számíthatnak az országúti elektromosautó-assistance szolgáltatásra, aminek a vészhelyzeti feltöltés is része. A Ford Pro Service egész Európát lefedő műhelyhálózata felkészült az elektromos autók fogadására; az autó megjelenésének időpontjában 1500 európai EV-tanúsítvánnyal rendelkező márkaszerviz és több mint 4500 hivatalos szervizpartner várja az E-Transitokat. Magyarországon 24 Transit Centrum, és 24 BEV szakszerviz áll az ügyfelek rendelkezésére.

Az E-Transit bevezetését követően az ikonikus Transit-családban hamarosan négy új, tisztán elektromos hajtású modell jelenik meg: 2023-ban a vadonatúj Transit Custom egytonnás áruszállító és a Tourneo Custom személyszállító jármű, 2024-ben pedig a kisebb méretű, új generációs Transit Courier áruszállító és a Tourneo Courier személyszállító változat.

A Ford ambiciózus járművillamosítási tervének támogatására a Ford, az SK On Co., Ltd. és a Koç Holding nem kötelező érvényű szándéknyilatkozatot írtak alá egy új törökországi vegyesvállalat létrehozásáról. A végleges megállapodás későbbi aláírásától függően a három partner azt tervezi, hogy a szélesebb értelemben vett európai régió egyik legnagyobb EV-akkumulátorgyártó üzemét építik majd fel. A termelés az évtized közepén indulhat, és az éves kapacitás elérheti 30-45 gigawattórát.

# # #

1 Az IHS Markit 2014-2021 közötti újautó-regisztrációs adatai alapján, amit kormányzati és egyéb forrásokból állítottak össze, és a 2022 februári adatok szerint több mint 80 országban regisztrálják a forgalomba állított új gépjárművek 95 százalékát. A Transit-család regisztrációs adataiba beleszámítják a dobozos áruszállító, a személyszállító, a fülkés alvázas és az egyedi felépítményű Ford Transit és a Transit Custom modelleket is, míg a Transit Connect és a Transit Courier modelleket nem.

2 Tervezett hatótávolság és töltési idő a gyártó által mért tesztértékek és a WLTP vezetési ciklus szerinti számítások alapján. A tényleges hatótávolságot olyan tényezők is befolyásolhatják, mint a külső körülmények, a vezetési stílus, a jármű állapota, a lítiumion akkumulátor kora és állapota.

Az üzemanyag/energiafogyasztási, CO₂-kibocsátási és az elektromos üzemmódban megtehető hatótávolság WLTP mérés szerinti adatait az Európai Unió 715/2007/EC számú szabványa által előírt technikai kívánalmak és műszaki adatok alapján, illetve a legfrissebb 2017/1151 direktíva alapján regisztrálták. Az alkalmazott, szabványos tesztelési eljárások lehetővé teszik a különböző járműfajták és gyártmányok összehasonlítását.

3 A maximális teherbírás a tartozékoktól és a járműkonfigurációtól függ. A konkrét járműre vonatkozó adatok az ajtóoszlopon található címkén szerepelnek.

4 Ne vezessen zavaró körülmények hatása alatt. Ha lehetséges, használja a rendszerek hangvezérlését; vezetés közben ne használjon kézben tartott készülékeket. Bizonyos funkciók zárolva lehetnek, amíg az autó sebességváltója menetfokozatba van kapcsolva. Nem minden funkció kompatibilis az összes telefonkészülékkel.

5 A navigációs szolgáltatásokhoz szükség van a SYNC 4-re és a FordPass Connectre, a kiegészítő hálózatba kapcsolt szolgáltatásra és a FordPass Pro alkalmazásra (részletek a FordPass Felhasználói feltételeiben), vagy a Ford Telematikára. A megfelelő járművek egyéves ingyenes próbaidőszakra jogosultak a navigációs szolgáltatások terén, ami az új járműgarancia kezdetétől datálódik. A navigációs szolgáltatás próbaidőszaka véget ér, ha az ügyfelek a jogosult járművet FordPass vagy Ford Telematicsügyfélfiókkal aktiválják. Ha az ingyenes időszak végéig nem fizetnek elő a szolgáltatásra, akkor a hálózatba kapcsolt navigációs szolgáltatás megszűnik, és a rendszer visszatér az eredeti offline navigációhoz. A hálózatba kapcsolt szolgáltatás és funkciók a kompatibilis hálózat elérhetőségétől függnek. A technológia/mobilhálózatok/járműképességek fejlődése korlátozhatja a rendszerek funkcióit, és megakadályozhatja a hálózatba kapcsolt szolgáltatások működését. A bizonyos okostelefon-platformokkal kompatibilis FordPass Pro App alkalmazás letölthető. Az üzenet- és adatforgalomért a szolgáltató díjat számíthat fel. Új E-Transit vásárlása esetén egy éven át ingyenesen jár a Ford Telematicsalkalmazás használata.

7 A FordPass Connect, a FordPass okostelefonos alkalmazás és a kiegészítő csatlakoztatott szolgáltatások szükségesek a távolról vezérelhető szolgáltatásokhoz (lásd: FordPass Felhasználási Feltételek). A csatlakoztatott szolgáltatások és funkciók működése a kompatibilis hálózat rendelkezésre állásától függ. A technológia, a mobilhálózatok és a járművek fejlődése korlátozhatja a csatlakoztatott szolgáltatások és funkciók működését. A csatlakoztatott szolgáltatás nem tartalmazza a WiFi-hotspotot.

7 A bizonyos okostelefon-platformokkal kompatibilis FordPass Pro App alkalmazás letölthető. Az üzenet- és adatforgalomért a szolgáltató díjat számíthat fel.

8 A Ford TelematicsEssentials kizárólag Ford modellekhez érhető el, és a működéséhez aktivált FordPass Connect modem szükséges. Kizárólag céges ügyfelek számára. A képernyő dizájnja változhat.

10 A vezetéssegítő technológiákkiegészítő feladatot látnak el, és nem helyettesítik a vezető figyelmét, döntését és irányítását, illetve a biztonságos autózást. A részletekről és a rendszerek korlátairól a Felhasználó Kézikönyv ad további tájékoztatást.

11 3 évre vagy 180.000 kilométerre szóló periódus alapján. Egy elektromos hajtású és egy dízelmotoros haszongépjármű tervezett és nem tervezett karbantartási tételeinek összehasonlításával.

Kapcsolat elérhetőség

A Ford Motor Company

A Ford Motor Company globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat tevékenységi köre a Ford személyautók, haszongépjárművek, városi terepjárók (SUV) és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók tervezése, gyártása, értékesítése, szervizelése és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford vezető szerepre törekszik az elektromos autók, az önvezető járművek és a mobilitás területén. A Ford mintegy 199.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.


Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Sándor Service Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Sándor Service Kft.