Ford Új márkanagykövetek

2022. 01. 31.

Csökkenő piacon is sikeres évet zárt a Ford Magyarország; Új márkanagykövetekkel színesíti kommunikációját a márka 2022-ben

BUDAPEST 2022. január 6. – A 2021-es esztendőben az új személy- és haszongépjármű eladások a COVID19 okozta vírushelyzet elhúzódása mellett a 2021 tavaszán kezdődött alkatrész hiány miatt a 2020-as évhez képest 2,3 százalékkal estek vissza Magyarországon, és épphogy túlszárnyalták a 150 ezres össz. darabszámot* (150429 db).

2021-ben az új személy- és haszongépjármű eladások

 A tavalyi rendkívüli év iparági eredményekhez a Ford márkakereskedői főleg a haszongépjárművek iránt tapasztalt kimagasló keresletnek köszönhetően 17487 darab gépkocsi értékesítésével járultak hozzá, amely 11,62 százalékos piaci részesedést jelent. 

Ford értékesítési teljes piac

A személyautó szegmensben a Ford a harmadik helyen zárt 10604 darab regisztrált személyautóval és 8,7 százalékos piaci részesedéssel, melyhez az alábbi modellek sikere is jelentősen hozzájárult. 

Eredmények márkánként személyautó

2021-ban debütált a Ford első teljesen elektromos performance SUV-ja, a Mustang Mach-E, mely akár 610 kilométert is képes megtenni tisztán elektromos hajtással.

Az európai vásárlók elvárásaihoz és az európai útviszonyoknak leginkább megfelelően hangolt Mustang Mach‑E olyan vezetési élményt kínál, hogy az autó valóban méltó a legendás Mustang embléma viselésére. A több Év Elektromos Modellje díjjal kitüntetett elektromos Mustang-gal több Guinness rekord mellett a Ford az első zöld autónak megítélt 5 csillagos EURO NCAP minősítést is bezsebelte.*

Mustang Mach-E

A Plug-in-Hybrid modellek iránti növekvő keresletnek köszönhetően a Kuga PHEV a az európai összpiac mellett a C-SUV szegmens legkedveltebb Plug-In-Hybrid modellje lett hazánkban. Sikeréhez az is hozzájárult, hogy az egyik legjobb tisztán elektromos hatótáv (akár 64km teljes WLTP/akár 88km városi WLTP ciklus) mellett a szegmens legjobb elektromos energiahasznosítása (14,8 kWh / 100km -Teljes WLTP) és a szegmens legjobb üzemanyagfogyasztása és CO2 kibocsátása (1,0l/100km 22g/km - Teljes WLTP) is a Kuga PHEV modellé.

A konnektoros hibrid Kuga mellett tavaly mutatkozott be a Kuga Full Hybrid változata, mely így a 2.0 literes EcoBlue Hybrid, és 2.5 literes Plug in Hybrid motorokat kiegészítve a Ford eddigi legszélesebb elektromos hajtási palettáját kínálja. A Kuga Full Hybrid több mint 1000 km-t képes megtenni egy tank benzinnel, és legalacsonyabb üzemanyag-fogyasztása 5,1 l/100 km, CO₂-kibocsátása pedig 118 g/km.

Kuga Full Hybrid

Ősszel érkezett Nagycsaládos Kedvezménnyel is elérhető népszerű S-Max és Galaxy Full Hybrid verziója is, melyek a 2.5 literes Atkinson motor és 1.1 kWh akkumulátor kombinációjával nagyszerű vezetési élményt és alacsony fogyasztás és károsanyag kibocsátást ígérnek.

A Ford a kishaszonjármű szegmensben 6559 eladott kishaszongépjárművel 481 darabbal maradt el a tavalyi teljesítményétől, és lett piacvezető, amely a kishaszonjármű piac 28,54 százalékát jelenti.

S-Max és Galaxy Full Hybrid

A népszerű Nagycsaládos 7 üléses program ellenére az M-Mikrobusz szegmensben 14,12 százalékos visszaesés volt tapasztalható. A Mikrobusz szegmensben 3906 Ford Transit Custom, Tourneo Custom kisbusz talált gazdára, mellyel a Ford a szegmens 69,4 százalékát birtokolja.

2021-ben a Ford a pick-up szegmensben ismét domináns első helyet szerzett 2547 darabbal, közel 50 százalékos piaci részesedéssel. A szegmensben egyedülállóan széles Ranger modellpalettán idén ősszel debütáltak a Ranger Stormtrak, Ranger MS-RT és Ranger Wolftrak modellek. Emellett a Ranger paletta ékköve a Ford Ranger Raptor Performance Pick-up is egyedi szériával a Raptor Special Edition modellel mutatkozott be tavaly, mely terepképességét ultraerős alváz, egyedi futómű és gumiabroncs, 213 lóerős, 500 Nm forgatónyomatékú EcoBlue motor, 10 fokozatú automata sebességváltó, valamint Terepvezérlési Rendszer javítja.

Eredmények márkánként

2138 darab 3.5 tonnás Ford Transit eladásával a Ford vezeti a HV, vagyis Nagy haszonjármű kategóriát, valamint 1047 darab Ford Transit Custom eladásával a Ford vezeti az ún. Közepes Van szegmenset is.

A Ford a mai sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy 2022-ben újabb hibrid és elektromos modelleket mutatnak be, valamit a Ford kínálatában idén megjelenik az első teljesen elektromos haszonjármű, a Ford E-Transit is. A Ford Magyarország ügyvezetője, Szabó Attila azt is bejelentette, hogy idén januártól 3 új Ford márkanagykövettel kezdik el az együttműködést.

Új Ford személyautó modellek 2022-ben

A Ford a 2022-es évre is tartogat meglepetéseket. A személyautó piacra tavasszal új, kifejező dizájnnal érkezik a Ford Focus és Fiesta megújult változata, melyek 48 voltos EcoBoost Hybrid hajtásláncban új, hétfokozatú Powershift automata sebességváltó javítja a kifinomult működést, az üzemanyag-fogyasztást és az élvezetes vezethetőséget. A legújabb generációs technológiák közt megtalálható az intelligens SYNC 4 rendszer 13,2 colos képernyővel, a Hálózatba Kapcsolt Navigáció, a Power-Up vezeték nélküli szoftverfrissítés és a Dinamikus Pixel LED fényszóró.

Ford Focus és Fiesta

A 2022-es év kétségtelenül legfelvillanyozóbb Ford modellje a Mustang Mach-E GT változata lesz. A Mustang Mach-E GT 487 lóerőt és 860 Nm forgatónyomatékot leadó, tisztán elektromos hajtása új szintre emeli a Fordok élvezetes vezethetőségét, hiszen az autó 3,7 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás tempóra. A GT Speciálisan hangolt hajtáslánccal, futóművel és fékrendszerrel, valamint az új Féktelen Plus üzemmóddal érkezik a versenypálya-rajongók örömére. Gazdag felszereltsége például olyan extrákat tartalmaz, mint az exkluzív karosszéria-stílus, a Cyber Orange és Grabber Blue fényezések, az alapáron járó MagneRide®felfüggesztés, a 20 colos könnyűfém keréktárcsák és a Ford Performance ülések. 

Mustang Mach-E GT

A Ford 2022 második felében mutatja majd be a stílusos, vadonatúj Ford Tourneo Connect személyautó modellt.

Az átalakítható, hétüléses modell kétféle tengelytávolsággal rendelhető, és a kínálatban az egyedi stílusú Active, Titanium és Sport változatok is szerepelnek majd. Az autó intelligens digitális cockpit-technológiája és 19 vezetéssegítő rendszere magasabb szintű kényelmet és magabiztos autózást kínál. a kínálatban többféle takarékos benzin- és dízelmotorok megtalálható, nem beszélve az új összkerékhajtásról és az automata sebességváltóról.

Ford Tourneo Connect

Új Ford haszongépjárművek 2022-ben

Szintén az év második felében érkezik a haszongépjármű piacon egyedülálló, teljesen elektromos E-Transit, melynek prototípusait már tesztelik Európa útjain. A modell összes kivitelét próbára teszik, beleértve a dobozos áruszállító, a duplakabinos áruszállító és az önjáró alvázas változatokat is (3,5-től 4,25 tonna megengedett össztömeggel), nem beszélve a különféle speciális felépítményekről, amelyek hűen tükrözik a Transit alkalmazásának változatos körülményeit. 67 kWh hasznos akkumulátor-kapacitásával az E-Transit WLTP-ciklusban mért tervezett hatótávolsága eléri a 350 km-t. A Ford emellett új szolgáltatásokat is kínál majd az E-Transit akkumulátor-technológiájának folyamatos állapotellenőrzéséhez és a praktikus feltöltéshez – többek közt az iparágban elsőként alkalmazott fizetési opciókat –, amelyek ugyanolyan jól működhetnek a flottabázisokon, mint a nyilvános vagy az otthoni töltőpontokon. A Ford mérnökei úgy tervezték meg az E-Transitot, hogy ne csökkenjen a rakodótér mérete, ezért az akkumulátor a karosszéria alatt kapott helyet. Ennek köszönhetően a raktér akár 15,1 köbméteres is lehet8 – vagyis ugyanakkora, mint a hátsókerékhajtású, dízelmotoros Transitban.

A Ford haszonjármű palettájára az idei év végén érkező, minden idők legintelligensebb, legsokoldalúbb és legjobb képességekkel felruházott új Ford Ranger modellje még az eddigieknél is vonzóbb választás lesz vásárlói számára. Az új generációs Rangerben a már jól bevált, tartós dízelmotorok működnek, és a kínálatban immár a Ford erős V6-os turbódízele is megjelenik majd. A továbbfejlesztett futómű kiváló rugózást és irányíthatóságot biztosít – akkor is, ha az autó csak utasokat szállít, és akkor is, ha nehéz rakományt visz, vagy vontat. A funkcionális megoldásoknak és a jobb hozzáférhetőségnek köszönhetően a rakodótér érezhetően praktikusabb lesz.

Új Ford Márkanagykövetek

„A 2020 év elején indított új kommunikációs kampányunk, a Bring On Tomorrow jegyében idén új Ford márkanagykövetekkel kezdjük meg az együttműködést. A Bring On Tomorrowkampány jelzi, hogy milyen izgalmas időket élünk, és hogy a Ford is nagy változások előtt áll. Ezen átalakulás részeként folytatjuk az 2021-ben megkezdett munkát haszonjármű nagyköveteinkkel, és az RTL Klub X-Faktor együttműködésnek köszönhetően 3 új Ford nagykövettel alakítunk ki közös stratégiát.” - jelentette ki Szabó Attila, a Ford Magyarország új ügyvezető igazgatója.

Új Ford Márkanagykövetek

A Ford nemrég befejeződött X-Faktor 10. évadának támogatójaként a show legfelvillanyozóbb személyiségének egy Mustang Mach-E egy éves használatát, és ezzel együtt a Ford Mustang Mach-E márka nagyköveteként a márka képviseletét ajánlotta fel. A díjat Paulina nyerte. 

Paulina

Paulinát gyerekkora óta vonzotta a zene világa, zongorázni tanult, kis korától kezdve minden iskolai eseményen szerepelt, énekelt, előadott. A gimnáziumban kezdett el hobbiból saját dalokat írni, az iskola után már tudta, hogy a zenével fog foglalkozni.

Az egyetem mellett folyamatosan lépett fel hotelekben, éttermekben, rendezvényeken. Eközben tudatosan kezdett el magyarul saját dalokat írni. Az X-Faktor kiváló lehetőségnek bizonyult, hogy minél több saját dalát megmutathassa a közönségnek, melyek egy csapásra ismertté és sikeressé tették. A műsorban saját dalaival bejutott a döntőbe, ahol a legjobb női énekesként zárta a műsort, és a Ford Legfelvillanyozóbb Tehetségnek felajánlott különdíját és a Sziget Fesztivál Nagyszínpados fellépési lehetőségét is elnyerte.

A Ford márka zöld autós nagykövete január 1-től Puskás-Dallos Peti lesz.

Puskás-Dallos Peti

Puskás-Dallos Peti színész, énekes, a The Biebers zenekar frontembere, emellett ötödik éve az X-Faktor mentora. Elhivatott környezet- és állatvédelmi aktivista, aki bátran vállalja véleményét a közösségi média felületein is a témával kapcsolatban. Úgy vélekedik, hogy az egyéni kisebb, apróbb lépések hosszú távon komoly sikereket jelentenek a társadalom jövőjét illetően. Saját egyesületével, a Woodapesttel faültetési akciókat szerveznek a városok zöldítése érdekében.

„Büszkék vagyunk rá, hogy Peti elvállata a felkérésünket, és az elektromos autózás nagykövete lesz a Fordnál. Az együttműködésünk keretében egy Ford Kuga PHEVgazdájaként közreműködik majd a Ford elektromos autózásról szóló edukatív kommunikációjában is.” – tette hozzá Szabó Attila.

Miller Dávid, az X-Faktor műsorvezetője január elsejétől egy Ford Puma ST volánja mögött tapasztalja meg a Ford Performance modelljeinek erejét és kategóriaelső vezethetőségét.

Miller Dávid

Miller Dávid színész-énekes-műsorvezető a jubileumi, tizedik X-Faktor műsorvezetője, az Álarcos énekes győztese, rengeteget szinkronizál, tucatnyi magyar és külföldi sorozatban játszott már, és szerepelt hollywoodi gigaprodukcióban is Oscar-díjas színésznő oldalán. Énekes-színész szülők gyerekeként kizárólag idő kérdése volt, mikor merül nyakig a zenében: 2021 sorsfordító év lett az életében, toplistás dallal rajtolt el szólóénekesi karrierje.

„Dávid a Ford Performance nagyköveteként aktívan részt vesz majd a Ford fiatalokat megszólító társadalmi szerepvállalási programjában, a Ford Driving Skills For Life üzeneteinek minél szélesebb körű terjesztésében, és a fiatal korosztály közlekedési tudatosságának formálásában is.” – mondta el Szabó Attila a sajtótájékoztatón.

###

*A Datahouse újautó-eladási adatai szerint (személy-, kishaszon, nagyhaszon és busz)

**Guinness rekordok:

  • Minden idők legrövidebb feltöltési ideje John O’Groats és Land’s End között 
  • A legkevesebb töltési megálló rekordját is a Mach-E tartja: a csapat egyetlen rátöltéssel teljesítette a több mint 1350 kilométeres távot, amit aligha szárnyal majd túl valaki a közeljövőben 
  • A két új Guinness Világrekord mellett a Mustang Mach-e már korábban is szerzett egy trófeát, mint a legkisebb energiafogyasztású elektromos autó (az energiatakarékosabb nyári időszakban)

Időpontfoglalás

A Ford Motor Company

A Ford Motor Company globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat tevékenységi köre a Ford személyautók, haszongépjárművek, városi terepjárók (SUV) és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók tervezése, gyártása, értékesítése, szervizelése és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford vezető szerepre törekszik az elektromos autók, az önvezető járművek és a mobilitás területén. A Ford mintegy 199.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.


Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrisebb akciók Sándor Service Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Sándor Service Kft.Vélemények