Ford Transit Connect A kategória legalacsonyabb fogyasztása

2020. 11. 02.

A kategória legalacsonyabb fogyasztásával és 1,0 tonnás teherbírásával a Ford Transit Connect most még vonzóbb a flottaüzemeltetők számára

Budapest, 2020. október 30. – A Ford a közelmúltban bejelentette, hogy a Transit Connect ezentúl a kategória legalacsonyabb üzemanyag-fogyasztását kínálja, és az autó most először bekerül az 1,0 tonnás teherbírású járművek körébe is.

A kategóriaelső fogyasztás és a csekély CO₂-kibocsátás révén tovább mérsékelhető az üzemeltetők üzemanyag-számlája, és csökken a jármű üvegházhatású gázkibocsátása.A Transit Connect kishaszongépjármű egyes változatainak megengedett legnagyobb össztömege immár eléri a 2501 kilogrammot, a maximális terhelhetőség pedig 982kilogrammra nőtt; ez annyit jelent, hogy az üzemeltetők jobban ki tudják használni az autót, mivel ezentúl nehezebb rakományokat szállíthatnak vele.

A Ford bizonyos piacokon, köztük Magyarországon is bevezeti a  gazdagon felszerelt Limited kivitelt, amelynek stílusos külső elemei és prémium tartozékai komoly vonzerőt jelentenek majd az exkluzívabb járművekre vágyók számára.A hidrogénezett növényi olajak (HVO) használatát engedélyező országokban, például Svédországban a flottaüzemeltetők annak is nagy előnyét látják majd, hogy az 1,5 literes EcoBlue dízelmotorok ezentúl HVO-val is működhetnek, tovább csökkentve a flották károsanyag-kibocsátását.

“A Transit Connect Magyarországon népszerű flottajármű, és a legújabb fejlesztéseknek köszönhetően most még jobb ajánlatnak számít,” vélekedett Szabó Attila, a Ford Magyarország ügyvezető igazgatója. “Az emisszió és az üzemanyagköltség mérséklésével, illetve a teherbírás növelésével a flották több árut tudnak szállítani, méghozzá a lehető leghatékonyabban.”

A fenti frissítések a Transit Connect teljes kínálatát érintik; a továbbfejlesztett modellek november közepén érkeznek meg a Ford márkakereskedésekbe.

Optimális üzemanyag-fogyasztás és teherbírás

A kategóriában nincs olyan kishaszongépjármű, amelynek alacsonyabb lenne az üzemanyag-fogyasztása, mint a Transit Connectnek. A megújult modell hatékonyan segít a vállalkozások működési költségének és szénlábnyomának csökkentésében.

A Transit Connect legnépszerűbb kivitele, az L1 Trend 4,1 l üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren, és CO₂-kibocsátása 109 g/km az NEDC metódus szerint mérve (WLTP: 5,1 l/100 km, 134 g/km)2, ha az autót a 75 vagy 120 lóerős változatban megrendelhető 1,5 literes EcoBlue dízelmotor hajtja, amelyhez hatfokozatú manuális sebességváltó kapcsolódik. A kedvezőbb üzemanyag-fogyasztáshoz az új, alacsonyabb gördülési ellenállású gumiabroncsok is hozzájárulnak.

A Ford a vásárlói visszajelzésekre reagálva tovább növelte a Transit Connect hasznos teherbírását, ami immár a 982 kilogrammot is elérheti (ez 79 kilogrammal több, mint a korábbi változatok esetében), ráadásul ez a javulás nem ment a rugalmasság és az üzemanyag-fogyasztás rovására. A keréktárcsa- és gumiabroncs-konfigurációk tökéletesítése, illetve a kétszemélyes utasülés-opció megszüntetése is hozzájárult a szállító képesség fokozásához, ugyanakkor az alacsonyabb megengedett össztömegű modellváltozatokhoz továbbra is rendelhető lesz kétszemélyes utasülés.A 2501 kg megengedett össztömegű és 982 kg maximális terhelhetőségű változat vásárlói többféle hajtáslánc közül választva állíthatják össze a számukra optimális konfigurációt. Az 1,5 literes EcoBlue dízelmotor 100 vagy 125 lóerős teljesítménnyel is rendelkezésre áll, és az erőforrásokhoz hatfokozatú manuális vagy nyolcfokozatú automata sebességváltó társítható.

Egy átfogó tesztprogramot követően – ami biztosította, hogy a szervizigény és a teljesítmény nem romlik – a Ford hozzájárult, hogy az 1,5 literes EcoBlue dízelmotorokat HVO üzemanyaggal használják.

Megjelenik a Limited változat

A Ford Transit Connect új Limited-sorozata különleges dizájn-elemeket honosít meg a kínálatban: például a 16 colos Sparkle Silver könnyűfém keréktárcsákat, illetve a karosszéria színére fényezett külső tükörburkolatokat, kilincseket és oldalvédő elemeket. A sofőrök komfortérzetét ülésfűtés, automatikus világítás és esőérzékelő ablaktörlő javítja a hosszú műszakok alatt, hogy munkájukat kevésbé érezzék megterhelőnek.

# # #

  •  
  • 1 Összesített érték. A maximális hasznos teherbírás a tartozékoktól és a járműkonfigurációtól függően változik. Az adott jármű teherbírását az ajtóoszlopon elhelyezett tábla jelzi.
  •   
  • Az üzemanyag/energiafogyasztási, CO2-kibocsátási és az elektromos üzemmódban megtehető hatótávolság adatait az Európai Unió 715/2007/EC számú szabványa által előírt technikai kívánalmak és műszaki adatok alapján, illetve a legfrissebb EC/692/2008 direktíva alapján regisztrálták. A könnyű haszongépjárművek típusbizonyítványa a Világszinten Összehangolt Könnyűgépjármű-Vizsgálati Eljárással (WLTP) készül, és üzemanyag/energiafogyasztási és CO2-kibocsátási adataikat az Új Európai Vezetési Ciklus (NEDC) és a WLTP eljárás szerint is mérik. A WLTP a 2020-as év végén váltja fel teljesen az NEDC eljárást. Az NEDC kivezetésének időszakában a WLTP által mért üzemanyag-fogyasztási és CO₂-értékeket visszaszámítják az NEDC szabvány szerinti értékekre; ez a 'korrelációs eljárás'. Az új értékek némileg különböznek majd a korábbi fogyasztási és emissziós értékektől, mivel a vizsgálat néhány eleme is megváltozik, így előfordulhat, hogy ugyanazon járműhöz különböző üzemanyag-fogyasztási és a CO2-kibocsátási adatok tartoznak.


Időpontfoglalás


A Ford Motor Company

A Ford Motor Company globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat tevékenységi köre a Ford személyautók, haszongépjárművek, városi terepjárók (SUV) és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók tervezése, gyártása, értékesítése, szervizelése és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford vezető szerepre törekszik az elektromos autók, az önvezető járművek és a mobilitás területén. A Ford mintegy 199.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.

Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Sándor Service Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Sándor Service Kft.