Az új Tourneo Connect

2018. 02. 27.

Chicagói Autókiállítás 2018 >

Az új Tourneo Connect remek ajánlat az aktív életet élőknek és a vállalkozóknak: a Ford újra megalkotott egy kisbuszt azoknak, akik még mindig nem arról ábrándoznak, hogy csendesen üldögélnek majd egy karosszékben.

A Ford a Chicagói Autókiállításon mutatta be az áttervezett Tourneo Connect modellt. A legutóbbi Tourneo Connect hatalmas sikert aratott Amerikában, különösen a 1946-1964 között született ’baby boom’ generáció tagjai körében volt népszerű ez a modell, akik kisáruszállítók volánjai mögött nőttek fel, és akik most is egy megfizethető, jó hangulatú, könnyen kezelhető és tágas autót keresnek, amit egyaránt használhatnak személy- és áruszállításra.


A szörfös nagypapa, és az ő autója

A texasi Nassau Bay-ben élő, 63 éves Kevin Brown tipikus ’aktív boomer’, aki imádja Tourneo Connectjét. Brown úgy nőtt fel a ’70-es években, hogy mindvégig haszongépjárműveket vezetett, ma pedig kilenc unoka nagypapája, és szenvedélyes szörfös, aki magánéletéhez és üzletéhez (egyedi pólókat tervez és gyárt) egyaránt egy 2014-es Ford Tourneo Connectet használ. „Amikor nem a családomat viszem a strandra, akkor dolgozom,” mondja. „Így aztán a Tourneo Connectemnek kétféle szerepben is helyt kell állnia.”



Az öt- vagy hétszemélyes, áruszállításra is könnyen átalakítható, sokoldalúan variálható és könnyen vezethető 2019-es Ford Tourneo Connect májustól rendelhető Magyarországon.

Az autó kínálatában most vadonatúj benzin- és dízelmotorok jelentek meg, nem beszélve egy sor vezetősegítő technológiáról, amelyek közt az alapáras Automatikus Vészfékezési rendszer is szerepel. Ez a funkció a Gyalogosészleléssel kiegészített Ütközésre Figyelmeztető rendszer része, ami egyedülálló ajánlatnak számít a szegmensben.



A Tourneo Connectből könnyű a ki- és beszállás, egyszerűen variálható az ülésrendszere és a raktere, vagyis kényelmes megoldásokat kínál a családi élethez, az új hobbik felfedezéséhez és az üzlethez egyaránt.


Rengeteg modern technológia

Az új Tourneo Connectben számos új vezetősegítő technológia működik, köztük az alapáron kínált Automatikus Vészfékezés. Ez a funkció a szegmensben egyedülálló ajánlatnak számító Gyalogosészleléssel kiegészített Ütközésre Figyelmeztető rendszer része, ami segít elkerülni az ütközést más járművekkel és azokkal a gyalogosokkal, amelyek keresztezhetik az autó nyomvonalát. Opcióként Adaptív Sebességtartó Automatika is rendelhető, ami megkönnyíti az autópálya-menetet, automatikusan lelassítva az autót, ha a radar azt érzékeli, hogy a Ford előtt haladó jármű lassít. A Keresztirányú Forgalomfigyelővel kiegészített Holttérfigyelő rendszer radarral figyeli a környező járműveket, és jelez a vezetőnek, ha oldalról, az általa nem belátható területről egy másik jármű közelít.



A Sávtartó rendszer a kormánykerék rezgetésével jelzi, ha az autó kezd kisodródni a sávból, és kiegészítő kormányzási nyomatékkal segít visszatérni az eredeti nyomvonalra, a forgalmi sáv közepére.


Aktív életstílushoz tervezve

A kétféle tengelytávolsággal, öt-, illetve hétüléses változatban és háromféle felszereltséggel (Trend, Limited és Sport) megrendelhető Tourneo Connect minden vásárlói igénynek megfelel. A sokoldalúan variálható kocsibelső tágas rakteret rejt. A ki- és beszállást, illetve a rakodást két oldalsó tolóajtó segíti, és a tetősínekre sokféle rögzítő rendszer szerelhető a kerékpárok, kajakok, szörfdeszkák vagy csomagok szállításához.



Kedvező árú és sokoldalú

A Tourneo Connect várhatóan az egyik legkedvezőbb árfekvésű hétszemélyes jármű lesz. A hosszú tengelytávolságú változat első ülései mögött egy nagyobb raktér alakítható ki, így az autóban még a túlméretes tárgyak is könnyedén elférnek, a rövid tengelytávolságú kivitel 11,67 méteres fordulóköre pedig magabiztos manőverezést biztosít a zsúfolt nagyvárosi utcákon. Akik vontatni szeretnének, azoknak a Tourneo Connect felülmúlhatatlan, 900 kilogrammos vontatási kapacitást kínál.



Forrás: Ford Sajtószoba


A 2019-es Ford Tourneo Connect várhatóan idén augusztusban jelenik meg a magyar márkakereskedésekben.

Rendelhető: májustól.


>>TOVÁBBI INFORMÁCIÓK ÉS KAPCSOLATFELVÉTEL








Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Sándor Service Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Sándor Service Kft.