A Ford GT és a Forza Focus RS a Gamescom játékexpo főszereplői

2015. 08. 10.
Európa legnagyobb interaktív digitális játékvásárán debütál az a Focus RS, amelynek külső megjelenését az Xbox készülékre fejlesztett Forza Motorsport játékosai alakították ki egyéni igényeik szerint. A kiállítást megelőző rendezvényre a BBC Top Gear című műsorának munkatársa, a Stig gördült be az egyedi Forza Focus modellel. A 2015 kölni Gamescom látogatói most a vadonatúj Ford GT szupersportkocsit is megcsodálhatják.

Az Xbox-os Forza Motorsport játékosai tervezték meg a vadonatúj Ford Focus RS különleges fényezését. Az egyedi autó ma mutatkozott be a Microsoft egyik különleges rendezvényén a 2015-ös kölni Gamescom nemzetközi expója előtt.

A különleges Forza Focus RS-sel a BBC Top Gear műsorának ismert szereplője, a Stig érkezett a rendezvényre, és egész este meg sem vált az autótól. A Microsoft Xbox One konzoljára készülő Forza Motorsport 6 című új videojátékban egyébként ő is feltűnik majd.

A vadonatúj Focus RS a modellsorozat harmadik generációját képviseli; az első RS-változat 2002-ben, a második pedig 2009-ben jelent meg az utakon. A Ford Performance csapata által kifejlesztett autót 350 lóerős, 2,3 literes EcoBoost benzinmotor hajtja, s ebben az autóban tűnik fel először az innovatív Ford Performance Összkerékhajtás is, emellett pedig ez a legelső RS, amelynek vezetője többféle üzemmód közül választhat, így többek közt az iparágban elsőként alkalmazott a Drift Üzemmód és a Startvezérlés is rendelkezésére áll.

A Ford a Microsofttal közösen a Ford GT ultranagy teljesítményű szupersportkocsit is bemutatja a Forza Motorsport 6-ban, a népszerű Xbox autóversenyzős videojátékok sorozatának legújabb változatában.

A Forza Motorsport 6 a Gamescom vásáron debütál, s a játék az év végén jelenik meg Európában. A rendezvény látogatói élőben is megcsodálhatják a játék kiemelt sztárját, a borítón is megjelenő vadonatúj Ford GT-t. Az augusztus 5-9. között nyitva tartó Gamescom a legnagyobb, interaktív játékokkal foglalkozó vásár Európában.

A Ford Performance kínálatának csúcsán álló vadonatúj Ford GT áramvonalas, szénszálas karosszériája alatt egy takarékos, ikerturbós V6-os EcoBoost motor lapul, amely az autóipar egyik legjobb teljesítmény-tömeg arányát kínálja. A Ford GT korszerű futóművét versenyautós stílusban, csatolt lengőkaros és nyomórudas szerkezettel alkották meg a Ford mérnökei; az állítható hasmagasságú autót kerámia-karbon féktárcsák lassítják. Az új GT a Ford által valaha készített egyik legexkluzívabb autó, amit csak limitált darabszámban értékesítenek.

„A Forza Motorsport 6-ban az autóversenyzés és a számítógépes játékok rajongói világszerte elsőként tapasztalhatják meg, milyen érzés vezetni az új, ultranagy teljesítményű Ford GT szupersportkocsit,” – nyilatkozta Dan Greenawalt, a washingtoni Redmondban működő Turn 10 Studios kreatív igazgatója. „Izgatottan várjuk, hogy Kölnben végre bemutathassuk az új ruhába öltöztetett Focus RS-t, melyhez a Forza közössége tervezett különleges fényezést. A Gamescom Expo alatt a játékosok élőben láthatják majd a Forza Motorsport 6 borítójára felkerült Ford GT-t is.”

A Focus RS különleges külső megjelenését a számítógépes játékokkal foglalkozó IGN weboldalon meghirdetett versenyen véglegesítették, amelyen a Forza Horizon 2 játékosai vetélkedtek egymással a legjobb dizájn díjáért.

Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Sándor Service Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Sándor Service Kft.