A Ford tulajdonában lévő Spin immár Németországban is piacra lépett

2020. 06. 12.


KÖLN, Németország, 2020. június 12. – A modern, dokkoló nélküli e-roller szolgáltatás úttörője, a Spin a héten megnyitotta első európai vállalkozását Kölnben, amit a jövő héten két másik német város, Dortmud és Essen követ majd. A rollerek kedvező díjszabásával (0,30 euró, használatba vételi díj nélkül) a szokásosnál olcsóbban vehető igénybe ez a rövid távok megtételére, vagy adott időn belül több célállomás végig látogatására optimalizált közlekedési eszköz. Az ügyfelek a legújabb fejlesztésű Spin rollereket használhatják, amelyeknek masszív vázát, széles lábtartóját és tömör gumikerekeit kifejezetten arra tervezték, hogy a rollerek még a macskaköves európai utcákon is simán és kényelmesen suhanjanak.



Köln lakói és az ide munkába járók mostantól biztosan számíthatnak erre az egyszemélyes közlekedési eszközre, ami nemcsak kellemes utazást ígér a belváros és az Ehrenfeld, illetve Deutz negyedek külső határai között, hanem a személyes távolságtartást is megkönnyítik. A felhasználók egy okostelefonos alkalmazáson keresztül bérelhetik ki a Spin rollert; az app letöltése és megnyitása után az ügyfelek egy rövid biztonsági útmutatót kapnak, majd a digitális térképen máris megtalálják a legközelebbi járművet. További információ a Spinről, illetve tájékoztatás a roller használatával és a parkolással kapcsolatos előírásokról: https://www.spin.app/.



Szolgáltatásának 2017-es beindítása óta a mikromobilitási piac vezető cége következetesen betartja ígéretét, miszerint mindig „engedélyezteti a városvezetéssel az adott piacra lépését”, majd szoros kapcsolatot tart a helyi önkormányzatokkal és partnereivel, folyamatos visszajelzéseket kérve. A Spin kiemelten ügyel arra, hogy üzletmenete a helyi önkormányzat által előírt szabályok szerint folyjon. A régióra fejlesztett firmware és a geofencing technológia révén a felhasználók nem tudják befejezni útjukat azokban a zónákban, ahol tilos leparkolni a rollereket, ahogy a megengedett sebességhatárt sem léphetik át.

A Spin hisz abban, hogy az e-rollerek, a kerékpárok és az elektromos kerékpárok ideális közlekedési eszközök lesznek az előttünk álló nyári hónapokban, különösen a rövidebb távú utakra. A Spin és a YouGov által nemrégiben megrendelt felmérés során[1] az emberek közel 50 százaléka úgy nyilatkozott, hogy a munkába járáshoz vagy a közeli célok megközelítéséhez szívesen használna (vagy már használt is) egyszemélyes járművet.



“A mikromobilitás világszerte egyre népszerűbb,” nyilatkozta Derrick Ko, a Spin társalapító vezérigazgatója. „Az emberek továbbra is igénylik a megfizethető közlekedési megoldásokat a rövidebb utak megtételéhez – méghozzá az olyan megoldásokat, amelyekkel a megfelelő fizikai távolságot is meg tudják őrizni. A Covid-19 megjelenése óta több mint 10.000 utazással támogattuk az egészségügyi szakembereket, szorosan együttműködtünk a városok vezetésével a közlekedési hiányosságok megoldásában, és ügyfeleink számára megbízható, egyszemélyes közlekedési lehetőséget biztosítottunk a fontos utazásaikhoz. Mivel a mozgáskorlátozások világszerte megszűnnek, mi is folytatjuk szolgáltatásainkat, sőt készen állunk arra, hogy Németországban is piacra lépjünk.”

A Spin hosszú távú célja, hogy fenntartható közlekedési megoldást építhessen ki a nagyvárosokban, méghozzá közösségi megközelítéssel, együttműködve a helyi önkormányzatokkal és szervezetekkel a rollerek okozta kellemetlenségek felszámolásában, illetve az ingázással kapcsolatok igények megoldásában. Az Egyesült Államok legnagyobb mikromobilitási beruházójaként a Spin több száz töltőállomást telepített, és együttműködött számos érdekképviseleti és közösségi csoporttal (például a Bike Utah szervezettel), Salt Lake City közlekedéstervezőivel közösen pedig ideiglenesen kiépített egy védett kereszteződést, ahol nyilvánosan bemutathatták, mennyire egyszerű átformálni az utcákat a kerékpárok, a robogók és a gyalogosok használatára.

„Az embereknek egyre nagyobb az igényük az egyéni közlekedésre, a városoknak pedig muszáj reagálniuk erre. Ezért is örömteli, hogy Európa nagyvárosaiban – Berlinben, Párizsban, Londonban, Milánóban és Brüsszelben – már dolgoznak azon, hogy az utcákat közös használatú, nyitott terekké alakítsák át, elegendő mozgásteret biztosítva az embereknek,” mondta Felix Petersen, a Spin Europe vezetője. „Kölnben is megkezdődött a kerékpársávok kibővítése és a sebességkorlátozás bevezetése, így ez kiváló helyszín az első nemzetközi piacunk megnyitásához.”

A koronavírus-járvány miatt a Spin széles körű biztonsági és egészségvédelmi intézkedéseket vezetett be, amelyek többek közt a rollerek gyakori fertőtlenítésére is kiterjednek. Minden alkalommal, amikor egy robogót beszállítanak a műhelybe, vagy amikor visszakerül az utcára, a kormányoszlopot és a kormányt alaposan átmossák fertőtlenítőszerrel. A Spin alkalmazottai személyi védőeszközökkel (egyszer használatos arcmaszkokkal, védőszemüvegekkel és kesztyűkkel stb.) felszerelve dolgoznak, és ezeket minden műszakban viselik. A Spin azt javasolja a rollerezőknek, hogy az utazáshoz húzzanak kesztyűt, vagy minden egyes út előtt és után tisztítsák meg a kezüket szappannal vagy kézmosóval, és ügyeljenek arra, hogy legalább 1,5 méter távolságot tartsanak másoktól.


E-mailt/visszahívást kérek!


A Ford Motor Company

A Ford Motor Company globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat tevékenységi köre a Ford személyautók, haszongépjárművek, városi terepjárók (SUV) és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók tervezése, gyártása, értékesítése, szervizelése és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford vezető szerepre törekszik az elektromos autók, az önvezető járművek és a mobilitás területén. A Ford mintegy 199.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.



Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Sándor Service Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Sándor Service Kft.